LAPPESAKER: Apple fikser feil med låseskjermen i det nye iOS 7-operativsystemet. Foto: Kirsti Østvang
LAPPESAKER: Apple fikser feil med låseskjermen i det nye iOS 7-operativsystemet. Foto: Kirsti ØstvangVis mer

iOS 7.0.2 tetter alvorlig sikkerhetshull

Apple hastefikser det nye operativsystemet.

Kort tid etter at iOS 7 ble lansert tidligere denne måneden, ble det oppdaget en alvorlig sikkerhetsfeil som gjorde det mulig å omgå låseskjermen og få tilgang til bildene som er lagret på iPhone og iPad.

Les også: Problemer med iOS 7?

For å gjøre det, måtte man sveipe opp på låseskjermen for å hente opp kontrollsenteret, åpne alarmklokken, holde inne strømknappen, men trykke på avbryt og til slutt raskt dobbelttrykke på hjemknappen for å hente opp multitaskingskjermen for en rekke apper.

En noe omstendelig prosess, altså, men fullt mulig å få til. Og det var ikke bare bildene man fikk tilgang til, men også en rekke apper som tekstmeldinger, epost, Twitter og Facebook.

Last ned NÅ

Sikkerhetsfeilen er blitt mye omtalt, og rett før helgen slapp Apple den første oppdateringen for alle iOS-enheter i form av iOS 7.0.2. Den retter opp sikkerhetsproblemet, melder The Verge.

Kontrollsenteret gjør det enkelt å skru av og på viktige funksjoner i iOS, men det kan være lurt å sperre tilgang til funksjonen på låseskjermen.
Kontrollsenteret gjør det enkelt å skru av og på viktige funksjoner i iOS, men det kan være lurt å sperre tilgang til funksjonen på låseskjermen. Vis mer


Så hvis du ennå ikke har installert iOS 7.0.2, bør du gjøre det nå ved å gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering. Du kan også koble enheten til en datamaskin og oppdatere via iTunes. Oppdateringen er på 21 MB.

Det kan også være en god ide å deaktivere kontrollsenter-funksjonen fra låseskjermen. Hvis noen stjeler telefonen din, kan de enkelt sette den i flymodus, og dermed blir den vanskeligere å spore.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du lurer på hvor det ble av iOS 7.0.1 i alt mylderet, så ble den oppdateringen sluppet kun for de nye iPhone-modellene 5S og 5C da de kom i salg i USA, Storbritannia og noen få andre utvalgte land for en uke siden.

Les også: 15 iOS 7-triks du bør kunne