SNARVEI TIL INNSTILLINGER: Det nye kontrollsenteret gjør det enklere å skru av og på Flymodus, Wi-Fi Bluetooth og andre viktige funksjoner. Foto: Apple
SNARVEI TIL INNSTILLINGER: Det nye kontrollsenteret gjør det enklere å skru av og på Flymodus, Wi-Fi Bluetooth og andre viktige funksjoner. Foto: AppleVis mer

iOS 7 kan gjøre iPhone vanskelig å spore

Pass på hvordan du bruker den nye kontrollsenter-funksjonen.

Kontrollsenter er en av de beste nye funksjonene i Apples nye operativsystem til iPhone og iPad som gir deg lettere tilgang på innstillinger.

Du henter opp kontrollsenter ved å sveipe en finger fra bunnen av skjermen. Tidsbesparende, men det kan også gjøre iOS-enheten din vanskelig å spore, skriver nettstedet GigaOM.

Les også: Se hva som er nytt i iOS 7

Flymodus-problem

Kontrollsenter er tilgjengelig fra hvor som helst på telefonen din, også låseskjermen. Og på låseskjermen trengs ingen kodelås for å hente kontrollsenteret opp. Så hva er problemet?

Det kan være lurt å deaktivere kontrollsenteret fra låseskjermen om du vil at Finn iPhone-tjenesten skal fungere best mulig.
Det kan være lurt å deaktivere kontrollsenteret fra låseskjermen om du vil at Finn iPhone-tjenesten skal fungere best mulig. Vis mer


En av innstillingene i det nye kontrollsenteret er flymodus. Å kunne skru denne funksjonen raskt av og på når man skal ut og fly er kjekt, men den deaktiverer all trådløs kommunikasjon på iOS-enheten, når det skjer, blir Apples sporingstjenest Finn iPhone ubrukelig, skriver GigaOM.

Heldigvis er det mulig å deaktivere kontrollsenteret på låseskjermen. Det gjør du ved å gå til Innstillinger > Kontrollsenter og skru av alternativet "Tilgang på låst skjerm".

Kontrollsenteret er fortsatt tilgjengelig når telefonen er låst opp, så det forsvinner ikke.

– Nå kan en tyv oppnå det samme bare ved å dra simkortet ut av telefonen eller ved å skru den av, men Apple bør vurdere å kreve kodelås for flymodus via kontrollsentet, skriver GigaOM.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kontrollsenteret er ikke det eneste problemet med låseskjermen i nye iOS 7. Det er oppdaget en feil som gjør det mulig å bryte kodelåsen og få tilgang til bilder, epost eller Twitter, skriver vår søsterpublikasjon Digi.no.

Les flere saker om iOS 7