Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

Invoxia gjør iPhonen din stasjonær

For deg som prater MYE i mobilen.

IFA 2011: Hvis du luker bort pensjonistene, finnes det i dag knapt et møblert hjem som fortsatt er utstyrt med fasttelefon. Ikke så rart kanskje, har du først blitt vant med en mobil hverdag, er det nesten umulig å gå tilbake.

Til tross for ledningen hadde likevel fasttelefonen noen fordeler: Et ordentlig telefonrør gir bedre ergonomi enn en vanlig smartmobil, som er bygget for å være så portabel som mulig.

Den gode nyheten er selvsagt at du nå kan få begge deler.

Invoxia NVX 610

Hovedenheten, som både ser og føles mer ekslusiv ut enn bildene kanskje viser, har dokkingplass til både iPhone, iPod Touch og iPad. Alle enhetene blir selvsagt ladet når de er satt på plass, men på grunn av størrelsen må iPaden iktignok kobles til via den ene USB-inngangen på baksiden. Til venstre har du et klassisk telefonrør, som både er godt å holde i, samtidig som det har en myk ørepute.

Ganske smart altså, og vi har allerede testet et lignende alternativ fra iFusion, som du kan lese mer om her.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland

Invoxia har imidlertid et par ekstra triks på lager:

  • En dedikert app lar deg velge om du vil ringe via iPhone eller Skype.
  • Via Bluetooth kan du ringe via iPhonen, men prate i telefonrøret, selv om du ikke har mobilen på plass i dokkingstasjonen
  • Appen samler også alle kontaktene dine, altså både de du har lagret på iPhonen, og i Skype-appen, i en felles kontaktliste for enkel oversikt og tilgang.
  • Selve dokkingenheten er utstyrt med åtte små høyttalere og åtte mikrofoner, og tanken er selvsagt at den også skal gjøre jobben under telefonkonferanser hvor flere deltar. Invoxia skryter også av automatisk stemmestyring, som skal gjøre det enkelt for flere personer i samme rom å prate - uten at lyden forringes. Dokkingstasjonen har også aktiv støydemping som fjerner bakgrunnstøy i rommet.


Gratis er det likevel ikke. NVX 610 selges allerede i Tyskland for 330 Euro, men konferansefunksjonen vil først bli tilgjengelig via en softwareoppdatering som skal komme i november.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer info får du på Invoxias nettsider.