Internettradio med topp lyd fra Lycos

Hvis du tror at radio over Internett høres ut som en telefonstemme fra Afrika, vil du bli overrasket over de nye løsningene som kommer nå. Med Lycos Radio får du nemlig glassklar lyd direkte over nettet, til og med på et vanlig modem.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Radio over Internett har vært vanlig ganske lenge, men problemet har vært dårlig lydkvalitet. Selskapet RealNetworks har løst dette med sin RealPlayer G2, og klarer nå å levere fullverdig lyd, selv om du bare har et vanlig modem.

RealPlayer G2 har åpninger slik at innholdsleverandører kan presentere sitt eget materiale med sitt eget grensesnitt, men med RealPlayer i "kjelleren". Denne varianten er f.eks. brukt av RollingStone, som har laget sin egen non-stop radio med 12 kanaler, og er nå også tatt i bruk av Lycos.

Lycos-radioen inneholder 5 ulike kanaler med forskjellige stilarter. Når du starter radioen, startes RealPlayer G2 i bakgrunnen, og du er i gang. Radioen har også mulighet for å vise video, men det har vært umulig å teste i dag, og er egentlig en teknologi for fremtiden.

Elendig av og til

Det har vært mye blest omkring lanseringen av radioen fra Lycos. Det betyr at trykket på serveren er enormt den første tiden, og du må derfor regne med at ikke alt virker som det skal de første dagene. Dette erfarte vi også da vi testet radioene fra WiredPlanet og RollingStone.

For å bøte på problemet, har RealNetworks utviklet en teknologi som gjør at overføringen automatisk går ned på en lavere overføring (og dermed lavere kvalitet) hvis serveren, linjene eller ditt modem ikke klarer normal hastighet. Dette fungerer vanligvis bra, men erfaringen vår etter å ha testet radioen i dag, er at heller ikke dette fungerer helt topp.

Men etterhvert mister tjenestene nyhetens interesse, og da er det på tide å teste ut om dette er noe for deg. Ikke døm tjenesten for hardt før du har forsøkt dette. I starten vil du nemlig bli misfornøyd, garantert.

Reklamefinansiert

På samme måte som DinSide og en rekke andre nettsteder, er ambisjonen å finansiere radioen med reklame. Når du starter den, må du pent finne deg i at vinduet som dukker opp også inneholder en bannerannonse. Men dette er jo en lav pris å betale for en radio, eller hva?

Sjekk ut Lycos-radioen på denne siden. Husk at du må ha RealPlayer G2 installert for at radioen skal virke.