Internett på reise

Det er ikke alltid like enkelt å komme på nett når man er ute og reiser. Vi har ferske erfaringer med dette, fra en nylig avsluttet reise i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Internett på reise
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Selv om vi har lang erfaring med å koble oss opp til forskjellige nettverk når vi er på reise, dukker det stadig opp nye utfordringer. Det minner oss på at vi aldri blir utlært, og at man kan ta forberedelsene litt for lettvint når man tror at man har opplevd det meste.

Godt forberedt?

Vi reiste nylig til USA for å dekke Comdex-messen i Las Vegas. Vi brakte med oss vår bærbare Dell Latitude, og for anledningen tok vi med et NetCommander USB-basert 56K modem. Dette hadde vi en gang mottatt til test, men fikk aldri testet det den gangen. Vi testet modemet hjemmefra, og det fungerte helt utmerket.

Vi sjekket det senere fra et hotell i Arendal, og fikk antagelig verdens dårligste forbindelse. Dette antok vi skyldtes hotellets telefonsystem, siden modemet igjen fungerte helt utmerket når vi senere testet det på kontoret.

Da vi kom til USA var vi først noen dager og besøkte venner i Santa Monica, som er en liten kystby i Los Angeles-området. Vi tok inn på vårt hotell, sjekket kontakter og avstander mellom telefon og skrivebord, og dro ut for å kjøpe de nødvendige kabler og overganger.

Tilkoblet - elektrisk

De to enhetene som trengte strøm var PCen og laderen til batteriet i digitalkameraet. Skanneren vi tok med oss kjører på USB-porten, og får strøm fra denne.

Heldigvis kan både strømforsyningen til PCen og batteriladeren bruke alt fra 100 til 250 volt, og har begge løse nettledninger. Da kjøpte vi rett og slett nye nettledninger, siden overgangsplugger fra amerikanske til europeiske kontakter har en tendens til å være slappe i fisken.

Telefonen på amerikanske hotellrom står gjerne plassert ved sengen, mens skrivebordet står i andre enden. Derfor kjøpte vi også en lang telefonkabel til modemet.
I dag har de fleste telefonapparater på amerikanske hotellrom en egen utgang til modem. Derfor er det som regel ikke nødvendig med en splitter, eller y-kobling, for å slippe å koble om mellom telefon og modem.

Tilkoblet, men ikke på nett

Mer reisestoff? Det finner du på DinSide Reise.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!