Dårlig med bredbånd her på gården..
Dårlig med bredbånd her på gården..Vis mer

Internett over satellitt - boblen som sprakk

Terje Vigen og andre gråsprengte- forén eder. Satellitten er borte og bredbånd i de grisgrendte strøk kan du foreløpig se langt etter. Så fremt du ikke har en ekstra konto i Sveits.

Mange ventet utålmodig på at Internett over satellitt skulle bli et reelt alternativ. Den store lanseringen var annonsert allerede for et år siden. Da var imidlertid problemet at mange av selskapene som skulle tilby satelitt-Internett fortsatt var i startgropen. De forsikret likevel at teknologien var på plass, det var detaljene rundt abonnementene som ikke var klare.

Jeg vil lese mer om Internett over satelitt nå

Et av selskapene med størst ambisjoner, var Interweb. Disse sluttet plutselig med alt som hadde med satellitt å gjøre før de hadde kommet i gang. Fra Interweb får vi opplyst at personen som den gang drev med satellittilkoblinger ikke lenger jobber i bedriften, og at ingen derfor egentlig vet hva som gikk galt.

Norweb hadde også ambisjonene i orden. Bonde-Norge skulle tas med storm. Selskapet gikk raskt konkurs og boet ble kjøpt opp av noen med helt andre ambisjoner enn å selge overprisede metalltallerkner.

Fortsatt muligheter for Røkke

Dersom du har obskønt mye penger, er satellitt fortsatt et alternativ. Neratec er de eneste som fortsatt tilbyr denne typen Internett-tilkobling. Dog sjelden til privatbrukere. Prisen er nemlig forferderlig høy og hastigheten tilsvarende lav: 91.760 kroner må du ut med for å få tallerkenen opp på veggen.

Og moroa stopper ikke der; har du først fått installert godsakene bør du la være å bruke det. 66 kroner ($7) per minutt må du ut med fra du kobler deg opp, og kronene vil nok fort begynne å rulle, for hastigheten du oppnår er ikke raskere enn 64 Kbps...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tålmodighet kan komme til å lønne seg

Access er nok et firma som raskt ga opp satellittdrømmen. Disse fikk den gang utstyret levert av Next som nå muligens vil ta opp igjen gamle drømmer, om enn i en noe annen utgave.

Et samarbeid mellom Next, Kiss Nordic, Canal Digital og Telenor skal bære frukter i form av et nytt satellittilbud for privatbrukere. Planene for når, hva og hvordan er foreløpig dypt begravet i hemmelige filer, men vi gleder oss selvsagt. Ikke minst til å høre hvordan de har tenkt å tjene penger på dette når ingen andre klarer det.

Til Tema: Bredbånd og Internett-teknologi