Internett-aksess på alle Palm-modeller

Alle de håndholdte PCene fra Palm vil ha Internett-aksess innen årets slutt, lover Palms toppsjef. I tillegg kommer kanskje andre nyheter.

Publisert
Internett-aksess på alle Palm-modeller

Det var under en presentasjon for investorer på en Merrill Lynch datateknologi-konferanse i New York tirsdag at toppsjefen i Palm Inc., Carl Yankowski, lovet at alle Palm-modellene vil kunne knyttes til Internett innen året er omme.

Det er også håp for de som allerede har gått til innkjøp av en Palm PDA (personlig digital assistent) uten mulighet for Internett-tilknytning. Yankowski lovet nemlig at det vil bli solgt tilleggsutstyr som skal gi deg Internett-aksess som enkelt skal kunne festes på Palm-modellene.

Bluetooth også?

I tillegg ble det snakket om å utstyre Palm-modellene med Bluetooth-teknologien, som vil muliggjøre kommunikasjon mellom PDAen og andre PDAer samt enheter som PC, skriver og headset (øretelefon og mikrofon), innen en rekkevidde på 10 meter.

Bluetooth-standarden har vært under utvikling lenge, og vi har tidligere skrevet en artikkel, som du finner her, som forklarer teknologien bak Bluetooth.

Men utviklingen tar tid. Ericsson, som regnet med å ha Bluetooth-produkter på markedet allerede nå (som første produsent), har problemer med produksjonen av sender/mottakerbrikker på fabrikken i Kistad og har derfor måttet utsette lanseringen på markedet.

Samarbeid med Sony?

Palm ser også på andre muligheter. I følge Yankowski diskuterer selskapet et mulig samarbeide med Sony, som utvikler sine ”smart phone”-produkter.

- Vi fører samtaler med Sony for å se om det er noen overlapping innen disse områdene, sa Yankowski i sin presentasjon i New York.

Holdes nede av Microsoft

Palm har i lengre tid dominert PDA-markedet, både med sine håndholdte modeller og operativsystemet Palm OS. Nå har Microsoft tatt opp kampen med sin Pocket PC.

Men rettsaken mot Microsoft kan også få innvirkning på dette området. Det ser nemlig ut som påtalemyndighetene i USA mener at Microsoft også bruker sitt monopol til å true Palms markedsandeler, skriver BetaNews.

Mer om PDAer

Vi vil snart legge ut en test av PDAer, men vi har allerede omtalt Palm IIIc og Palm IIIe og du kan lese om lanseringen av Microsoft Pocket PC. I tillegg finner du omtaler av flere PDAer i våre artikler fra årets CeBIT-messe.

(Kilder: BetaNews og Dagens Industri)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer