Installér Android-applikasjoner direkte fra web

Appbrain med genial funksjonalitet for Android-telefoner.

Android Market er ikke helt som andre markedsplasser. Google har nemlig ikke laget en offisiell webvariant av markedsplassen, men siden dataene om applikasjoner, kategorier etc. er fritt tilgjengelig, finnes det opptil flere nettsteder som tar sikte på å presentere utvalget for deg.

En av de mest populære er Appbrain, som finnes både som web- og telefonapplikasjon. Du logger på via Google-kontoen din begge steder, og derfra er begge i synk.

Applikasjonene du har installert på telefonen synkroniseres så med nettkontoen din, og Appbrain har laget for eksempel funksjonalitet som anbefaler deg applikasjoner basert på hva du har installert fra før.

Samleside:

Android

Installér direkte fra web!

Forleden dag kom det en svært fiffig funksjon til Appbrain. Denne gjør at du kan bla i applikasjoner i nettleseren på PC-en, og når du finner en applikasjon du vil installere, klikker du install, og telefonen begynner da umiddelbart å laste ned og installere applikasjonen.

Appbrain App Market
Appbrain App Market Vis mer
Fast web installer
Fast web installer Vis mer

Slik får du det til å virke:

  • Hvis ikke du har en Appbrain-konto oppretter du en ved å logge inn med Google-kontoen din på Appbrain.com (du gir ikke fra deg passordet ditt til Appbrain)

  • Last ned applikasjonen Appbrain App Market, enten ved å søke i Android Market eller scanne strekkoden til høyre med Barcode scanner eller lignende applikasjon.
  • Logg på med samme konto i mobilapplikasjonen og finn applikasjonen Fast web installer eller bruk strekkoden til høyre.

  • Når du har gått igjennom installeringen, synkroniserer du applikasjonene dine ved å gå inn på manage my apps og trykke på synkroniseringsknappen.
  • Nå er alt klappet og klart. Surf rundt på Appbrain, finn applikasjoner du vil installere og trykk på install-knappen. Da starter nedlastingen umiddelbart på telefonen din.

Artikkelen fortsetter under annonsen

PS! Det ser ut til at enkelte brukere som har oppgradert til Froyo (Android v2.2) ikke får dette til å fungere, men dette er uansett funksjonalitet som blir innbakt i v2.2, så en løsning er antakeligvis rett rundt hjørnet.

Her er en video som viser hvordan det hele fungerer i praksis: