Instagram på iPad? Her er appen du trenger

Flow er både lekker og gratis.

VÅR NYE FAVORITT: Med Flow kan du bla gjennom Instagram-bildestrømmen din på en pen og smidig måte. Foto: KIRSTI ØSTVANG
VÅR NYE FAVORITT: Med Flow kan du bla gjennom Instagram-bildestrømmen din på en pen og smidig måte. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Til tross for at Instagram er blant de mest populære sosiale nettverkene, har den Facebook-eide tjenesten fremdeles ikke lansert noen offisiell app for iPad.

Litt rart, for man skulle tro et nettbrett var godt egnet som bildefremviser.

Men samtidig litt forståelig, siden de fleste bildene som lastes opp på det sosiale nettverket er tatt med mobilen, og ofte kan være av middels kvalitet, noe som ser enda dårligere ut på større skjerm.

Heldigvis finnes det en rekke tredjepartsapper man kan bruke i stedet, og en av våre favoritter er Flow for Instagram.

Les også: Nå får du Instagram i nettleseren

God og gratis

Ikke bare er Flow gratis, den har et lekkert brukergrensesnitt som er enkelt å bruke. Når du har logget inn med kontoen din, får du opp et rutenett med Instagram-strømmen din som du kan bla deg gjennom på raskt og smidig vis.

FAVORITTER: Du har også en egen fane som viser frem bildene du har trykket liker på. Foto: KIRSTI ØSTVANG
FAVORITTER: Du har også en egen fane som viser frem bildene du har trykket liker på. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Så kan du naturligvis like og kommentere bilder og videoer, dele dem til andre sosiale medier eller lagre dem til kamerarullen. Sistnevnte fungerer faktisk også med videoer.

DEL VIDERE: Funnet et bilde du liker godt? Del det videre med andre som ikke er på Instagram.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
DEL VIDERE: Funnet et bilde du liker godt? Del det videre med andre som ikke er på Instagram. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Flow byr også på en rekke andre utforskingsmuligheter utover bare vanlig søk. Du kan få listet opp de mest populære kontoene og hashtager etter land, og du kan bokmerke brukere om du vil se på dem ved en senere anledning uten å faktisk følge dem.

MEST POPPIS: Utrolig nok er ikke Justin Bieber den mest populære Instagram-brukeren i Norge. Foto: KIRSTI ØSTVANG
MEST POPPIS: Utrolig nok er ikke Justin Bieber den mest populære Instagram-brukeren i Norge. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Les også: Kule ting du kan gjøre med Instagram-bildene

Støtter ikke opplasting

Det er ikke mulig å laste opp bilder med Flow, men dette skyldes en begrensning Instagram har satt overfor tredjepartsutviklere.

Det betyr også at meldingsfunksjonen Instagram Direct mangler.

Appen støtter dessuten kun visning i landskapsmodus, men Flow-utvikleren har lovet dette vil komme i en fremtidig oppdatering.

Ifølge Kampanje er Instagram nå det tredje største sosiale mediet i Norge. Hele 16 prosent nordmenn er innom fotodelingstjenesten daglig.

Last ned Flow for Instagram gratis fra App Store her.

Les også: Instagram endelig klar for Windows Phone