Instagram og Waze klar for Windows Phone

To meget sentrale apper er omsider på plass også i Windows Phone Store.

Den offisielle Instagram-appen er endelig tilgjengelig for Nokias Lumia-serie og andre Windows Phone-baserte smartmobiler.  Foto: DinSide
Den offisielle Instagram-appen er endelig tilgjengelig for Nokias Lumia-serie og andre Windows Phone-baserte smartmobiler. Foto: DinSide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Microsoft kom sent til bordet med sin app-butikk for smartmobiler, Windows App Store, men det store forspranget Apple (App Store) og Google (Google Play) har hatt begynner nå å krympe.

Tidligere i høst kom Vine for Windows Phone, og nå er også Waze og ikke minst Instagram på plass.

Verdens mest populære bilde-app

Instagram er et sosialt nettverk for bilde- og videodeling, og har lenge vært blant de mest populære appene for Android og iOS. I skrivende stund har den mer enn 150 millioner aktive brukere, ifølge The Verge, og er med det verdens mest populære app med fokus på bilder og video.

Når Instagram nå omsider er på plass også for Windows Phone-brukere, er det foreløpig uten støtte for å laste opp video og tagge bilder. For øvrig er det meste av funksjonaliteten på plass, men Microsoft har uttalt at appen er å betrakte som beta-versjon fortsatt, og at den blir forbedret etter hvert, skriver Mashable. Støtte for video har vært på plass på andre platformer siden juni.

Waze-brukerne informerer hverandre om køer og fotobokser.
Waze-brukerne informerer hverandre om køer og fotobokser. Vis mer


Appen kan lastes ned fra Windows Phone Store. Den støtter også norsk språk.

Sosial GPS-app

Waze er en sosial GPS-løsning som er bygd opp fra grunnen av, og fungerer ved at Waze-brukere kjører rundt og "tegner opp" veier. Selv i lille Norge ser kartene ut til å stemme ganske bra.

Brukerne kan varsle hverandre om trafikkuhell, køer, veiarbeid, politikontroller, fotobokser og annet, og over tid har kartet derfor blitt svært innholdsrikt. Du kan også bruke Waze til navigasjon, og basert på innrapporterte køer og ulykker, vil du kunne få tips til omkjøringer underveis som kan spare deg for tid. Les hele anmeldelsen av Waze.

Waze er tilgjengelig fra Windows Phone Store.

Samleside: Windows Phone