Instagram får fem nye filtre

I tillegg kan du nå skjule filtrene du ikke ønsker å bruke.

GOD JUL FRA INSTAGRAM: Fotoappen oppdateres akkurat i tide til jul. Foto: KIRSTI ØSTVANG
GOD JUL FRA INSTAGRAM: Fotoappen oppdateres akkurat i tide til jul. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Facebook-eide Instagram har oppdatert appen sin med en håndfull kjekke nyheter.

Den største er kanskje fem nye filtre du kan bruke på bildene dine. Det er første gang på to år at Instagram lanserer dette.

Det er nå totalt 24 stykker å velge mellom.

De nye filtrene heter Slumber, Crema, Ludwig, Aden og Perpetua, og skal passe godt på høst- og vinterbilder, skriver PC för Alla.

LES OGSÅ: Nå kan du redigere Instagram-tekstene

Bedre forhåndsvisning

Instagram har også endret hvordan filtrene vises frem, «for å gjøre det enklere å velge mellom dem», skriver selskapet i et blogginnlegg.

Hvert filter-ikon nederst viser nå en uskarp forhåndsvisning av bildet ditt med det gjeldende filteret. Tanken er at du kjapt skal kunne se hvordan bildet blir med filteret påført.

FØR OG ETTER: Til venstre ser du hvordan filter-visningen så ut før, og til høyre ser du den nye. Foto: KIRSTI ØSTVANG
FØR OG ETTER: Til venstre ser du hvordan filter-visningen så ut før, og til høyre ser du den nye. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Skjul filtre

Hvis du nå synes det blir for mange filtre å holde styr på, har Instagram kommet opp med en løsning på det problemet også.

I enden av filter-verktøylinen, finner du en ny «Administrer»-knapp. Trykker du på den, kan du bytte rekkefølge på filtrene dine og skjule dem du ikke ønsker å bruke.

ADMINISTRER FILTRE: Du kan skjule filtre på to måter, enten ved å dra det ut av filter-visningen, eller ved å trykke på «Administrer»-knappen.
ADMINISTRER FILTRE: Du kan skjule filtre på to måter, enten ved å dra det ut av filter-visningen, eller ved å trykke på «Administrer»-knappen. Vis mer


LES OGSÅ: VSCO Cam utfordrer Instagram

Øvrig nytt

Blant andre endringer inkludert i oppdateringen er muligheten til å legge igjen kommentarer i sanntid, det vil si at du ikke trenger å laste inn bildet på nytt for å se nye kommentarer.

I tillegg finnes det nå et verktøy for å justere vertikalt og horisontalt perspektiv på bildet, og så er det mulig å laste opp video i saktefilm.

Den nye Instagram-versjonen er tilgjengelig for iOS og Android nå.

Instragram meldte nylig at de passerte 300 millioner månedlige brukere, og skal være større enn Twitter, som i oktober hadde 284 millioner brukere, ifølge Financial Times.

Last ned:
Instagram for iOS (App Store, gratis)
Instagram for Android (Google Play, gratis)

Følg Dinside Bolig på Instragram

LES OGSÅ: Slik redigerer du bilder på iPhone

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer