Instagram-bildene dine er nå tilgjengelig for alle på nett, med mindre du har valgt å gjøre bildene private.
Instagram-bildene dine er nå tilgjengelig for alle på nett, med mindre du har valgt å gjøre bildene private. Vis mer

Instagram-bildene på nett

Den populære fototjenesten har nå laget profilsider til alle brukere.

Publisert
Sist oppdatert

Instagram, som ble kjøpt opp av Facebook tidligere i år, har nå over 100 millioner brukere og er med det verdens største sosiale nettverk som kun er tilgjengelig på mobiltelefon. Foreløpig finnes det tilhørende apper for iOS og Android.

Da Sandy herjet over den amerikanske østkysten i forrige uke, postet Instagram-brukerne over 1,3 millioner bilder som var merket med relaterte emneord.

Tidligere denne uken avduket Instagram-skaperne en ny funksjon. Hver bruker har nå fått en egen profilside som er tilgjengelig på web (instagram.com/brukernavn), og der kan hvem som helst gå inn og se på offentlig tilgjengelige bilder.

Les også: Instacube – en elektronisk fotoramme for Instagram-bilder

Det kan det være verdt å merke seg, for vårt inntrykk er at majoriteten av brukerne har valgt å gjøre bildene sine offentlige, og kanskje har mange tenkt at de er "offentlige" i den forstand at de kun er tilgjengelige for andre som bruker Instagram.

Instagram-bildene på nett


Slik beskytter du bildene dine

Blir du litt paranoid av å se profilsiden din i nettleseren, tipser vi deg derfor om at du kan gjøre bildene dine private, slik at det kun er de som følger deg på tjenesten som får se dem (og der du må godkjenne hver enkelt etter det).

Dette gjør du ved å åpne Instagram-appen på iPhone eller Android, gå til profilsiden din, klikke på tannhjulet og flippe over bryteren som indikert på høyre side.

Når du har gjort dette, vil ikke bildene dine være synlige for resten av verden på nett. Dette skjedde umiddelbart da vi testet.

Lyst på Instagram-bilder på kjøleskapet? Se hva du kan gjøre med Instagram-bildene dine

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer