<strong>SMINKER DEG:</strong> Huawei frir til kvinner med sin nye Nova-telefon, som har innebygd sminkefunksjon til selfie-bildene. Foto: Pål Joakim Olsen
SMINKER DEG: Huawei frir til kvinner med sin nye Nova-telefon, som har innebygd sminkefunksjon til selfie-bildene. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer

Nova er Huaweis nye telefon-serie

Innebygd sminkefunksjon skal fri til kvinnene

Og batteriet holder til fem timer med Pokémon Go.

Publisert

(Berlin) På en pressekonferanse i Berlin i forkant av IFA-messen har Huawei lansert to nye telefoner – og et nettbrett.

Nova er navnet på den nye produktserien, der design ser ut til å ha vært den største prioriteringen. Toppsjef Richard Yu viste frem en rekke detaljerte bilder av designet, der telefonene er diamantkuttet, har børstet metall på sidene og en avrundet bakside.

Grunnmodellen er 5 tommer over diagonalen med full HD-oppløsning. På baksiden ser den ut til å være noe inspirert av Nexus 6P, med et eget sort felt der kameraet sitter på toppen.

– 5 timer Pokémon Go

Nova har også Huaweis svært gode fingeravtrykksleser på baksiden, samt et batteri på drøye 3.000 mAh, som er ganske godt til å være en såpass kompakt telefon. Eller fem timer med Pokémon Go, som Yu sa, til latter fra salen. Kantene rundt skjermen er bare 1,8 mm, og den har et 2,5D-design der den ligger litt over resten av chassiset.

<strong>ROSA:</strong> Huawei Nova kommer også i rosa utførelse. Foto: Pål Joakim Olsen
ROSA: Huawei Nova kommer også i rosa utførelse. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer

Maskinvaremessig er det imidlertid ikke plukket fra øverste hylle her, med en Qualcomm 620-prosessor, altså ikke Huaweis egenutviklede Kirin-prosessor, som er å finne i de fleste andre Huawei-modeller. Også her støttes minnekort, eller to SIM-kort om du heller foretrekker det.

Større Plus-modell

Plus-modellen har 5,5 tommer stor skjerm; fortsatt med full HD-oppløsning. Annet enn større skjerm har den også større batteri enn lillebror, på 3340 mAh. Ifølge Huaweis lysbilder burde det holde til 52 timers normalt bruk på én ladning, som vi må innrømme å ta med en liten klype salt.

<strong>5,5 TOMMER:</strong> Nova Plus er større, har litt større batteri og litt høyere kameraoppløsning. Ellers er de to Nova-modellene ganske like. Foto: Pål Joakim Olsen
5,5 TOMMER: Nova Plus er større, har litt større batteri og litt høyere kameraoppløsning. Ellers er de to Nova-modellene ganske like. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer

Kameraoppløsningen er 16Mp på storebror, mens lillebror klarer seg med tolv. Det trenger ikke å bety at Plus-modellen tar bedre bilder, for sensorstørrelsen ser ut til å være den samme, med 1,12µm og 1,25µm pikselstørrelse henholdsvis på Plus-modellen og den vanlige. Begge modeller har for øvrig optisk bildestabilisering.

Egen sminkefunksjon

<strong>SMINKEFUNKSJON:</strong> Neida, vi har ikke sminket oss. Det trenger man nemlig ikke med Huaweis innebygd sminkefunksjon. Foto: Pål Joakim Olsen
SMINKEFUNKSJON: Neida, vi har ikke sminket oss. Det trenger man nemlig ikke med Huaweis innebygd sminkefunksjon. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer

Beauty Makeup 2.0 er kamerafunksjonen som skal gjøre at Nova frir til kvinner. Den lar deg nemlig glatte ut huden, velge blant en rekke sminkevarianter og lignende når du tar en selfie. Som i en del andre Huawei-telefoner finnes også «perfect selfie»-funksjonen som automatisk oppdager ditt ansikt i et selfie-bilde, og dermed påfører slike effekter kun på deg og ikke på de andre.

Hit har verden kommet, altså.

Knokefunksjonen skal være ytterligere forbedret fra tidligere, der du kan utføre enkelte funksjoner ved å bruke knoken på fingeren i stedet for fingertuppen. Blant annet kan du tegne en S med knoken for å ta skjermbilde av en hel nettside, selv om ikke hele siden befinner seg i skjermbildet.

Huawei benyttet også anledningen til å vise frem P9 i to nye farger; rød og blå.

I Norge vil Huawei Nova og Nova Plus koste 3990,- kroner veiledende, mens det kan være verdt å merke seg at det kun er Elkjøp som vil selge den minste av dem de første månedene.

Nytt nettbrett

Selv om markedet for nettbrett er på hell om dagen, lanserte Huawei også nye MediaPad M3; et 8,4-tommers nettbrett med 2560x1600-oppløsning, som da gir en punkttetthet på 359 punkter per tomme.

<strong>NYTT NETTBRETT:</strong> Huawei MediaPad M3 måler 8,4 tommer over diagonalen, har 2K-skjerm og lander på 3.000 kroner i norske butikker. Foto: Pål Joakim Olsen
NYTT NETTBRETT: Huawei MediaPad M3 måler 8,4 tommer over diagonalen, har 2K-skjerm og lander på 3.000 kroner i norske butikker. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer

Batteriet er 5100 mAh, som skal holde til 11 timer med videoavspilling, og maskinvaren er Kirin 950-prosessoren, som vi også finner i Mate 8 og Honor 8. Hva gjelder hjem-knappen har Huawei tenkt nytt, der en kort berøring på den går tilbake, en langt berøring tar deg til hjemskjermen, mens et sveip til en av sidene henter opp appbyttemenyen. Dermed trenger du ikke å ha disse knappene på skjermen. Hjemknappen er for øvrig også en fingeravtrykksleser.

M3 har en høyttaler i hver sin ende, med surround-simulering av lyden; levert av Harman Kardon. Med i pakken får man også et par AKG-ørepropper.

MediaPad starter på 2999,- veiledende i norske butikker, med et tillegg på 600 kroner om du vil ha 4G-støtte og enda 600 kroner om du vil ha 64 GB internminne fremfor 32 GB som er standard.

LES OGSÅ:
Flere ferske saker fra IFA 2016
Honor 8 er kanskje årets smarteste mobilkjøp
Derfor kollapser nettbrett-salget

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer