<strong>EN EKSTRA SKJERM:</strong> Med dette dekselet kan du få en ekstra Kindle-aktig skjerm på baksiden av mobilen din. Foto: KIRSTI ØSTVANG
EN EKSTRA SKJERM: Med dette dekselet kan du få en ekstra Kindle-aktig skjerm på baksiden av mobilen din. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

InkCase gjør mobilen din til en YotaPhone

Drømmedekselet for deg som elsker ebøker?

Publisert
Sist oppdatert

Ideen bak den toskjermede telefonen YotaPhone er ganske smart. Men å måtte bytte den ut med din eksisterende telefon er kanskje ikke så fristende?

Heldigvis finnes det alternativer.

InkCase er nemlig et deksel som gir deg en eblekkskjerm på baksiden av smartmobilen. Dermed skal du blant annet kunne lese ebøker og dokumenter, eller vise frem bilder.

Les også: Én av fem sliter med å lese på mobilen

Krever apper

Dekselet kobler seg opp mot telefonen via Bluetooth. I motsetning til med YotaPhone, er man nødt til å bruke spesialiserte apper for å vise innhold på InkCase-skjermen. Per i dag finnes det en ebokleser, en bildefremviser og en treningsapp.

Under skjermen, som er på 3,5 tommer, finnes det for øvrig knapper for å styre de ulike appene, for eksempel det å bla i en ebok eller mellom bilder.

<strong>TIL LØPETUREN:</strong> Med dekselet skal det bli enklere å se hvor langt du har løpt selv i sterkt sollys - om du orker å bære rundt på den. Foto: KIRSTI ØSTVANG
TIL LØPETUREN: Med dekselet skal det bli enklere å se hvor langt du har løpt selv i sterkt sollys - om du orker å bære rundt på den. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Som med alle deksler med ekstra funsjonalitet utover bare beskyttelse, er InkCase relativt stort. En iPhone blir nesten dobbelt så tykk.

Les også: Deksel med ekstra lagringsplass

- Sparer ikke batteri

- Å lese på InkCase beskytter øynene dine og hjelper deg å spare mobilbatteriet, lover produsenten.

Akkurat det samme er formålet med YotaPhone også, men nettstedet Geardiary skriver at det faktisk ikke virker å være noe å hente på batteritid. Selve dekselet må nemlig lades etter bare et par dager.

Geardiary synes dessuten den er vanskelig å lese på og at sideoppdateringen går tregt.

Med begrensede muligheter til å vise frem innhold, fremstår de mer som en morsom greie enn noe som virkelig er nyttig, men har du prøvd produktet hører vi gjerne fra deg i debatten under.

Stiv pris

Dekslene er tilgjengelig for iPhone 5/5S, Galaxy S4, Note 2/3 og Google Nexus 5 til å begynne med, skriver Pocket-lint. En versjon som fungerer med alle telefoner skal også være på vei.

De vil koste 129 dollar, nesten 800 kroner, og slippes for salg i Asia nå og Storbritannia og USA i løpet av året. Til sammenligning koster det billigste Kindle-lesebrettet drøye 400 kroner.

Du kan lese mer om dekslene på produsentens nettsider.

Se flere bilder:

Les flere saker fra Mobile World Congress 2014

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer