Lumia 800 er blant modellene som har vært i salg siden vinter. Foto: Nokia
Lumia 800 er blant modellene som har vært i salg siden vinter. Foto: NokiaVis mer

– Ingen spør etter Windows Phone

Europeiske operatører mener Nokia Lumia ikke er bra nok.

Nokia og Microsoft satser stort på Windows Phone og Lumia-mobiltelefoner. Lekker maskinvare og spennende programvare bør være en vinner-kombinasjon, men ikke alle er overbevist.

Nyhetsbyrået Reuters forhørte seg med et utvalg av fire store, europeiske telekomselskaper, og samtlige forblir skeptiske til Nokias Lumia-mobiler.

Les vår test av Lumia 800.

Reuters nevner ikke operatørene med navn, men siterer sjefen til ett av selskapene som sier at ingen kommer inn i deres butikker og spør etter Windows Phone-mobiler.

For dyrt, for mye feil

Operatørene mener også at Lumia-mobilene er generelt sett overprisede, ikke så innovative, og har image-problemer grunnet feil i programvaren (som blant annet har forårsaket batteriproblemer). De er også skuffet over mangelfull markedsføring.

 Foto: Nokia
Foto: Nokia Vis mer


Alle de spurte operatørene er enige i at Windows Phone og Lumia fortsatt ikke utgjør en relevant konkurrent til Android og iOS, og hvis Lumia-telefonene hadde samme maskinvare, men kjørte Android, ville de vært mye lettere å selge.

Les vår test av Lumia 710.

Litt av problemet er også at kundene muligens ikke er helt klare over alt det Windows Phone faktisk klarer.

- Bør bli bedre

Finansanalytikerne i Moody's har nettopp nedgradert Nokia - men mener at Lumia-telefonene vil bli akseptert av markedet i løpet av 2012, og Windows Phone vil bli den tredje ledende mobilplattformen, etter Android og iOS.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Per i dag selges Lumia 800 og 710 i Norge, og 900-modellen kommer i butikkene om kort tid. I følge Netcom er Lumia 800 på 4. plass blant de mest solgte mobilene i Norge i mars.

Flere ferske mobilsaker på DinSide