– Ikke kjøp appen min!

Falcon Pro-utvikler skrur prisen i taket for å unngå at noen kjøper den.

Voldsom pris, men det har en naturlig forklaring.
Voldsom pris, men det har en naturlig forklaring. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdatert 2/3 klokka 14:55:
Etter at denne artikkelen ble skrevet, har skaperen av Falcon Pro nullstilt alle nøkler og begynt å selge appen til normal pris igjen. Eksisterende brukere er nødt til å logge inn på nytt. Fortsatt er taket 100.000 brukere, så har du kjøpt appen bør du oppdatere den for så å logge inn på nytt igjen.

Det finnes et hav av Twitter-klienter både til PC og mobiltelefoner, og en av de mer populære i Android-leiren har de siste månedene vært Falcon Pro; en rask Twitter-klient med pent grensesnitt, innbakte forhåndsvisninger og god brukervennlighet.

Les også: Ti nyttige Twitter-tjenester

Twitter med innstramninger

I fjor begynte Twitter imidlertid å stramme inn tøylene for tredjepartsutviklere. I august fikk tredjepartsutviklere beskjed om at de ikke fikk lov til å ha mer enn 100.000 brukere før de måtte samarbeide tettere med Twitter, der det også har vist seg vanskelig å få tillatelse til å heve terskelen – spesielt for apper med samme oppførsel som den offisielle appen.

image: – Ikke kjøp appen min!


I tillegg kom også andre innstramninger for hvordan appene skulle oppføre seg. Utviklerne fikk seks måneders frist på seg til å rette seg etter de nye reglene; en frist som gikk ut denne måneden. (Les mer hos The Verge)

Har nådd taket

Nevnte Falcon Pro har nådd taket på 100.000 brukere, og derfor er det ikke mulig for nye brukere å laste ned klienten og logge seg på Twitter. Utvikleren, Joaquim Vergès, har fått tilbakemelding fra Twitter om at han ikke får hevet denne grensen fordi appen hans ikke tilbyr noe utover det den offisielle appen gjør, noe brukerne er sterkt uenig i.

Vergès har derfor startet en underskriftskampanje for å få hevet terskelen. I mellomtiden har han også økt prisen på appen fra $1 til $132.13; rett og slett for å forhindre folk i å kjøpe den. Samtidig oppfordrer han eksisterende Falcon Pro-kjøpere om å slippe fri tilgangen dersom de ikke bruker appen. Det kan du gjøre via innstillingssiden på Twitter.

PS! En egen donasjonsversjon av Falcon Pro er tilgjengelig for 14 kroner og skal fungere fint.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!