Ikke gratis mer i App Store

Nå må du se etter «hent».

<b>HENT:</b> Fortsatt på en måte gratis, men selges ikke som det. Foto: PRESSFIRE
HENT: Fortsatt på en måte gratis, men selges ikke som det. Foto: PRESSFIRE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Google har allerede gjort det. Nå følger Apple etter, og fjerner bruken av ordet «gratis» i App Store.

EU-kommisjonen, sammen med The Consumer Protection Cooperation, varslet tidligere i år at de ville gå gjennom måten slike spill markedsføres på. Bakgrunnen er blant annet klager fra foreldre som har fått skyhøye regninger etter podenes ubetenksomme aktiviteter i apper og spill, som for eksempel Candy Crush. Det skriver Dinsides søsternettsted, Pressfire.

Fra «Gratis» til «Hent»

Tidligere har de strammet inn, men nå går de nok et skritt, og endrer merkingen i App Store. Spill som er gratis å laste ned, merkes med «Hent».

Spill av den typen som tidligere var merket med gratis, er nemlig som regel ikke gratis. De er bare gratis en periode, før man blir oppfordret til eller må begynne med småkjøp og in-app-kjøp. Og salget har gjerne foregått på måter som har gjort det lett å misforstå at man faktisk bruker ekte penger.

Kjøpt noe du angrer på? Ja, du kan få tilbake penger fra App Store

Beskytte barn (og foreldre

- Konsumenter, spesielt de som har barn, trenger å bli beskyttet bedre mot uforutsette kostnader, uttalte kommissæren for forbrukerspørsmål, Neven Mimca, i februar.

EU-kommisjonen utarbeidet en liste med sakspunkter de ønsket å gi mer oppmerksomhet etter å ha diskutert kunderettigheter med spillutviklere.

Øverst på agendaen var misvisende reklame, og de henviste til bruken av ordet «free» når man laster ned spill, skriver Pressfire.

Les mer om hvordan du kan unngå å betale for dyrt for såkalt gratisspill og -apper.