<strong>LADER IPHONE:</strong> Med det nye trådløse ladesystemet til IKEA kan du også lade Apple- og Samsung-telefoner som ikke har støtte for trådløs lading fra før, via nye deksler. Foto: IKEA
LADER IPHONE: Med det nye trådløse ladesystemet til IKEA kan du også lade Apple- og Samsung-telefoner som ikke har støtte for trådløs lading fra før, via nye deksler. Foto: IKEAVis mer

Ikea lader iPhone trådløst

Lanserer også mobildeksler slik at enkelte telefonmodeller også kan lades trådløst.

For en drøy måned tilbake skrev vi om en av vårens nyheter fra Ikea – møbler med innebygd trådløs ladning, slik at telefoner som bruker Qi-standarden bare kan legges på nattbordet for å lades.

Ikea har også en gjør-det-selv-pakke som lar deg montere slike ladere i møbler du allerede har fra før. Løsningen debuterte i butikkene denne uka.

LES SAKEN: Nå skal Ikea lade mobilen trådløst

Det trådløse ladesystemet fra Ikea støttes blant annet av Samsungs nye toppmodeller, S6 og S6 Edge, samt flere Nokia-telefoner som har innebygd støtte for Qi-standarden.

Egne mobildeksler

Det stopper imidlertid ikke der. I Ikeas sortiment finner du nå også mobildeksler slik at du kan lade andre telefoner trådløst. Serien heter «Vitahult» og lar deg bruke følgende telefoner:

I NETTBUTIKKEN: Søker du på «Vitahult» hos IKEA får du opp dekslene som kan brukes med det trådløse ladesystemet.
I NETTBUTIKKEN: Søker du på «Vitahult» hos IKEA får du opp dekslene som kan brukes med det trådløse ladesystemet. Vis mer

  • iPhone 6
  • iPhone 5s
  • iPhone 5
  • iPhone 4s
  • iPhone 4
  • Samsung Galaxy S5
  • Samsung Galaxy S4
  • Samsung Galaxy S3

Har du én av disse telefonene, kan du altså kjøpe et deksel på Ikea. Setter du telefonen inn i dekslet kan du bare legge den på det trådløse ladeområdet for å lade den opp.

LES OGSÅ: Nå har Ikea-møblene blitt dataspill

Mer elegant på Samsung-telefoner, men …

Mens iPhone-modellene må «dokkes» i dekselet og dermed blir litt større, er Samsung-dekslene bare nye baksidelokk som du bytter ut med det du har fra før.

En fordel med iPhone-dekslene er imidlertid at de klarer å trekke 1000mA, som derfor burde bety at de lader like raskt som om du bruker den medfølgende laderen.

Samsung-dekslene klarer bare å trekke 650mA, så her vi ladingen gå tregere.

LES OGSÅ: Ikea endrer møbelsystemet