IFTTT sluppet for iPhone

Tjenesten som automatiserer ditt digitale liv kommer til mobilen.

Det er mange ulike nettjenester å holde styr på etter hvert, og mye data som befinner seg på ulike steder. IFTTT prøver å koble det hele sammen, nå også på iPhone.
Det er mange ulike nettjenester å holde styr på etter hvert, og mye data som befinner seg på ulike steder. IFTTT prøver å koble det hele sammen, nå også på iPhone. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

If This Then That (IFTTT) er en gratis netttjeneste som lar deg koble sammen et rikt utvalg av andre nettjenester, og deretter utveksle data mellom dem.

Dette skjer via såkalte "oppskrifter". For eksempel kan du lage en oppskrift som sier "Hvis jeg laster opp et bilde til Instagram, legg til bildefilen i Dropbox". Det finnes langt flere muligheter, og IFTTT har støtte for over 60 såkalte kanaler, inkludert Gmail, Facebook, Twitter, Foursquare, WordPress, YouTube, Flickr, Pocket og så videre.

«En enkel, men veldig smart tjeneste», skrev vi om IFTTT for to år siden. Nå er den lansert for også for mobilen, i første omgang kun iPhone.

Les også: Nå får du Google Nå på iPhone

Gjør noe iPhone "ikke" kan

Appen byr på mange av de samme funksjonene som den webbaserte utgaven gjør, men i tillegg til de allerede integrerte nettjenestene, eller kanalene som de heter, får man tilgang til de nye lokale kanaler spesifikk for iPhone: Kontakter, Bilder og Påminnelser.

image: IFTTT sluppet for iPhone


Tilgang til bilder er kanskje det mest interessante. For eksempel kan du få IFTTT-appen til å automatisk laste opp skjermdumper til Dropbox-kontoen din, eller du kan få den til å overvåke et spesifikt album og laste opp nye bilder til Flickr.

Fra IFTTT-appen er det mulig å bla gjennom nye og populære oppskrifter, eller opprette og redigere dine egne oppskrifter. Oppskrifter du oppretter i webversjonen er dessuten tilgjengelig på mobil – og omvendt.

Les også: Slik lagrer du Google Maps-kartene offline

Jobber i bakgrunnen

Appen håndterer lokale oppskrifter på to måter. Du kan velge å skru på bakgrunnssynkronisering, hvilket gjør at appen vil kjøre oppskrifter med jevne mellomrom. Dersom du ikke skrur på dette, vil du måtte starte appen hver gang du vil utføre en oppgave.

Akkurat dette med bakgrunnsynkronisering er det som gjør IFTTT så interessant. Det er fullt mulig å laste opp skjermbilder til Dropbox fra iPhone, men det må man gjøre manuelt fra Dropbox' egen app. Med IFTTT slipper man det «bryet». For mange vil dette være integrasjonen mellom innhold og tredjepartstjenester man alltid har savnet.

IFTTT for iPhone er tilgjengelig fra App Store her. Det er for øvrig planer om en Android-versjon, men når denne kommer, er foreløpig ikke kjent.

Les flere saker om iOS-apper