ICQ blir Internett-telefon

Prateprogrammet ICQ, med sine 38 millioner registrerte brukere, kan bli gjennombruddet for telefonering over Internett. I neste versjon av ICQ vil du med et klikk kunne ringe gratis over nettet.

Telefonering på Internett har eksistert i mange år, men ettersom programmene for dette bare gir mulighet for å ringe til andre brukere som er koblet til Internett med et telefonprogram aktivt på maskinen sin, har internettelefoni ikke ennå blitt noen suksess.

Nå kan dette endre seg: En avtale mellom America Online (som eier ICQ) og programvareleverandøren Net2Phone, gjør at fremtidige versjoner av ICQ kommer til å bli levert med integrert programvare for telefonering på Internett.

Mange brukere gir muligheter

I dag skal det være 38 millioner registrerte brukere av ICQ, og ICQ benyttes daglig av mennesker over hele verden som ønsker å småprate med venner og kolleger over Internett.

Dette er et godt utgangspunkt for telefonering: Nettverket er på plass, og det fungerer. Og utvidelsen fra rene tekstmeldinger til telefonsamtaler vil trolig bli ønsket velkommen.

Integrasjon gir suksess

ICQ har allerede en stund gitt mulighet for å koble deg til rundt 30 ulike telefonprogrammer, men dette har krevd at du selv installerer et telefonprogram, og dessuten skal mange ICQ-brukere ha slitt med å få disse programmene til å fungere sammen med ICQ.

Integreringen av et telefoniprogram fra Net2Phone i ICQ, skal gjøre det hele morsommere og enklere: Ett klikk på et navn i vennelista, og du ringer. Og får du ikke kontakt, kan du sende en tekstbeskjed som leveres til din venn eller kollega neste gang han/hun åpner ICQ.

Det skal også være mulig å ringe fra en vanlig telefon til en bruker av ICQ, men trolig vil dette bare gjelde for USA, slik at nordmenn må ringe til USA for å kontakte andre norske ICQ-brukere. Telefoni fra ICQ til vanlige telefoner er foreløpig ikke planlagt.

ICQ kan bli virkelig stort

ICQ er i ferd med å bli "seriøst", og det er ikke lenger bare prating som er mulig med dette programmet. Også epost og faks har blitt lansert, slik at ICQ kan bli det ledende programmet for direkte kommunikasjon over Internett.