iBamboo til iPhone

Dette er ikke bare rør.

<strong>LETTVINT LYD:</strong> iBamboo Speaker lager lyd uten kabel. Foto: Produsenten
LETTVINT LYD: iBamboo Speaker lager lyd uten kabel. Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du av dem som jakter på den optimale kabelen for å få det beste lydbildet, eller som mener at lyd uten sorround ikke er verdt å høre på, trenger du ikke lese videre.

Men har du en iPhone, som du gjerne vil høre musikk fra, uten å kable opp masse elektronikk, store bokser eller små plastduppeditter, kan du sjekke dette produktet.

Ikke nok med at det er trådløst, miljøvennlig er det også.

Bambuspinne

Via oppstartstjenesten Kickstarter har vi kommet over dette enkle, og likevel fascinerende produktet, tilpasset iPhone 4. iBamboo er navnet, der ny teknologi smelter sammen med det tradisjonelle.

"Nei, det er ikke en didgeridoo, det er en iBamboo" Foto: Produsenten
"Nei, det er ikke en didgeridoo, det er en iBamboo" Foto: Produsenten Vis mer


Lyden fra mobilen forsterkes enkelt og greit ved hjelp av et rimelig tykt bambusrør, et materiale som er velkjent i musikksammenheng, for eksempel fra fløyter og slaginstrumenter.

Bambusrøret har blitt lett modifisert, og har blant annet fått en slisse på toppen tilpasset iPhonen. Stereoeffekten oppstår ved at lyden sluses ut på to sider, og røret bidrar til forsterkning av lyden.

Se produsentens videopresentasjon her:

Nå er vel fortsatt ikke lyden egnet til å blåse oss av stolen, men volumforskjellen og kvalitetsforskjellen fra mobillyd alene, virker likevel betydelig.

Er det skikkelig godlyd fra mobilen du drømmer om, bør du nok heller sjekke vår test av B&W Zeppelin Air.

Kun til iPhone foreløpig

Det bør være fullt mulig å utnytte bambuseffekten også til andre mobiltelefoner, men foreløpig er produktet kun tilpasset iPhone 4. Prisen er for øyeblikket satt til omkring 25-30 USD per stykk, før frakt etc.

Se også de smarte trådløse høyttalerne fra Creative

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!