<strong>NOUGAT:</strong> En av nyhetene i Android 7 Nougat er muligheten til å kjøre to apper side om side. Foto: Pål Joakim Pollen
NOUGAT: En av nyhetene i Android 7 Nougat er muligheten til å kjøre to apper side om side. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Nougat på Samsung, HTC, LG, Sony, Huawei …

I disse dager oppdateres mange Android-telefoner

Android 7 (Nougat) på vei til mange modeller.

Publisert

Ett punkt der iPhone-eiere peker nese til Android-eiere, er når det gjelder hvor lang tid det tar fra en ny versjon av operativsystemet er lansert til den kan lastes ned på telefonen.

Det pleier nemlig å skje umiddelbart, der alle* iPhone-brukere får tilgang til oppdateringen i det den slippes. I Android-leieren kan det gå uker, måneder, år – ja, kanskje får man aldri oppdateringen i det hele tatt.

* Med mindre man har en eldre modell som ikke lenger støttes, typisk 4-5 år gammel.

5 måneder gammelt

Det er faktisk fem måneder vi testet den siste Android-versjonen og tok en titt på hva som var nytt.

Allikevel er det ikke mange Android-brukere som kjører versjon 7.0 ennå. Her på Dinside er det så lite som fire prosent av Android-brukerne som har den siste Android-versjonen, ifølge tall fra vårt analyseverktøy, Google Analytics.

Nå kommer bølgen

Ved siden av de «rene» Nexus- og Pixel-telefonene fra Google selv, er det ikke så mange produsenter som har fått ut sine oppdateringer ennå.

De to siste telefonene vi har testet, HTC 10 Evo og Huawei Mate 9 Pro kommer riktignok med Android 7 ut av boksen, mens mange eldre modeller lar vente på seg.

I nær fremtid ser det imidlertid ut til at en rekke modeller blir oppdatert:

Hvordan oppdaterer jeg?

For å sjekke om telefonen din har en oppdatering liggende, kan du åpne innstillinger, for deretter å bla helt nederst til om telefonen og oppdatering.

Hvis ikke du har fått en ennå, er det bare å smøre seg med tålmodighet. Alternativt hender det seg at du kan få oppdateringen tidligere om du kobler telefonen til PC-en og bruker PC-programvaren som ofte følger med telefonen.

Er du usikker på hvilken Android-versjon du har, finner du også dette under om telefonen-menyen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer