iPhone 7-lansering onsdag kveld

I dag får vi vite om utgangen til hodetelefonene forsvinner på iPhone 7

Apple har invitert til pressekonferanse onsdag klokka 19 norsk tid.

VISER FREM NY IPHONE: Om bare noen få timer skal Apple-sjef Tim Cook vise frem årets iPhone-modeller. Foto: APPLE-PEGATRON/LABOUR
VISER FREM NY IPHONE: Om bare noen få timer skal Apple-sjef Tim Cook vise frem årets iPhone-modeller. Foto: APPLE-PEGATRON/LABOUR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange måneder med spekulasjoner omkring Apples neste iPhone er snart over.

På en pressekonferanse i San Francisco i kveld klokka 19 norsk tid skal selskapet vise frem det som de fleste er enige om at blir iPhone 7.

Et «hull» mindre

Den store nyheten vil være at den kommer uten den klassiske 3,5mm-utgangen vi kobler hodetelefonene våre i.

Uten denne vil brukerne måtte koble til hodetelefonene sine via Lightning-kontakten eller trådløst.

Er du allerede lei alt oppstyret rundt den manglende hodetelefon-utgangen, er det bare å stålsette seg. Det kommer til å bli skrevet og snakket om i månedsvis.

Mange mener kveldens arrangement er Apples viktigste lansering på lenge, da selskapet har opplevd en nedgang iPhone-salg de siste to kvartalene.

INVITASJONEN: Slik ser invitasjonen Apple har sendt ut til amerikanske medier i forbindelse med iPhone 7-lanseringen. Foto: Apple
INVITASJONEN: Slik ser invitasjonen Apple har sendt ut til amerikanske medier i forbindelse med iPhone 7-lanseringen. Foto: Apple Vis mer

Samme design, doble kameraer

Ifølge ryktene kommer iPhone 7 til å se omtrent lik ut som forgjengeren iPhone 6S. Det er imidlertid snakk om at den vil komme i en ny svart pianolakk-farge.

Bedre, raskere maskinvare er nærmest gitt, mens en berøringsfølsom hjemknapp som du ikke må trykke på for at den skal fungere, mer minimum lagringsplass (opp fra 16 til 32 GB) og doble kameraer på den store 5,5-tommersmodellen (døpt Plus) spekuleres det også i.

Ja, og så hevdes det også at den blir vanntett på et eller annet vis, ifølge Engadget. Om ikke vanntett, så sprutsikker.

Ny Apple Watch

Av andre nyheter vi kan få se på kveldens pressekonferanse er en ny Apple Watch-modell. Selv om smartklokka ikke kom i salg i Norge før oktober i fjor, ble den avduket allerede september 2014, altså for to år siden.

Ifølge vanligvis velinformerte Mark Gurman i Bloomberg vil den nye klokka komme med GPS-støtte for mer nøyaktig registrering av treningsøkter (noe som gjør at man ikke må ha med iPhone på løpeturen), en kjappere prosessor og bedre batteri.

Laste ned iOS 10

Det begynner også å bli en stund siden Apple oppdaterte Mac-ene sine, både MacBook Air og MacBook Pro samt iMac.

Mye tyder imidlertid på at dette ikke vil skje før på et eget arrangement i oktober.

Det er imidlertid ventet at Apple vil slippe nytt operativsystem for iPhone (iOS 10), Apple Watch (watchOS 3) og Apple TV (tvOS 10) i løpet av kvelden.

Slik kan du følge lanseringen

Apple kommer til å livestrømme arrangementet på sine nettsider, apple.com.

Har du en Mac med OS X 10.8.5 og Safari 6.0.5 eller nyere, en PC med Microsofts Edge-nettleser for Windows 10 eller en iPhone, iPad og iPod touch med iOS 7 eller nyere, kan du følge med.

Du kan også bruke Apple TV, andre generasjon og nyere.

LES OGSÅ:
Slik blir din iPhone med iOS 10
Ringer du med iPhone, bør du holde mobilen i høyre hånd
iPhone-doktor mener «touch disease» rammer nordmenn