Hvordan synkronisere nettleserfaner på tvers av enheter

Åpne en fane fra nettleseren på PC-en på mobilen og vice versa.

<b>SMART TRIKS:</b> Med et par trykk kan du åpne nettsider fra PC-en på mobilen din. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SMART TRIKS: Med et par trykk kan du åpne nettsider fra PC-en på mobilen din. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I disse dager hvor vi veksler mellom å bruke PC og smartmobil, hender det at vi surfer oss inn på en nettside på telefonen, men så skulle vi hatt behov for å ta en nærmere titt foran datamaskinen. Eller omvendt.

Men hva er enkleste måte å få opp nettsiden uten å måtte taste inn adressen manuelt?

Du kan selvfølgelig sende lenken via epost, men det finnes et alternativ som gjør at du slipper å fylle opp innboksen med meldinger til deg selv.

De fleste av nettleserne som finnes i både PC- og mobilversjon støtter nemlig såkalt synkronisering av faner. Det vil si at du kan få tilgang til faner du har åpne på tvers av enhetene du bruker.

Det fungerer med både Chrome, Safari og Internet Explorer. Nedenfor viser vi deg hvordan du gjør det.

LES OGSÅ: Slik bytter du epostsignatur på mobilen

Chrome (PC/Mac/Android/iOS)

Bruker du Chrome, kreves det at du er logget inn med din Google-bruker. Så må du også sørge for at fanesynkronisering er aktivert. Når du har gjort det, kan du få tilgang til faner som du har åpnet fra andre datamaskiner eller mobile enheter med Chrome i Android eller iOS.

På datamaskinen: Gå til Chrome-menyen og velg Innstillinger. Klikk på Avanserte synkroniseringsinnstillinger og sjekk at det er merket av for Åpne faner.

PÅ PC-EN: Ellers vil ikke fanene på PC-en bli synkronisert. Foto: KIRSTI ØSTVANG
PÅ PC-EN: Ellers vil ikke fanene på PC-en bli synkronisert. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


I Android: Trykk på Chrome-menyen, velg Innstillinger => epostadressen din. Trykk på Synkroniser og sørg for å merke av i Åpne faner-ruten.

I iOS: Trykk på Chrome-menyen, velg Innstillinger => epostadressen din og skru på bryteren for Synkroniser alt.

For å så åpne faner på andre enheter, gå til Chrome-menyen fra en hvilken som helst enhet og klikk på Nylige faner. Velg deretter fanen du vil åpne fra en av enhetene på listen.

PÅ MOBILEN: Får du listet opp alle enheter du har åpne faner på. Trykk på en artikkel for å åpne den. Foto: KIRSTI ØSTVANG
PÅ MOBILEN: Får du listet opp alle enheter du har åpne faner på. Trykk på en artikkel for å åpne den. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Safari (Mac/iOS)

Bruker du Safari, og antagelig Mac, iPhone eller iPad, er det iCloud-faner som kan hjelpe deg. For å ta de i bruk, må du være logget på den samme iCloud-kontoen på alle enhetene du vil dele faner med.

På Mac: Trykk på Eple-menyen => Systemvalg => iCloud. Sørg deretter for at avkrysningsruten ved siden av Safari er merket.

I iOS: Gå til Innstillinger => iCloud og sørg for at Safari er slått på.

PÅ MAC-EN: Må iCloud være aktivert.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
PÅ MAC-EN: Må iCloud være aktivert. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Når du så ønsker å åpne en iCloud-fane på en iPhone, åpne Safari, trykk på Faner-symbolet, bla til bunnen av listen under bildene av faner som er åpne på enheten. Der vil du se en liste over åpne faner på andre enheter som støttes.

På iPad må du trykke på iCloud-symbolet, deretter på fanen du vil åpne.

På Mac, trykk på Bokmerker-symbolet og deretter iCloud-faner til høyre for adresselinjen i Safari. Der vises en liste over åpne faner på andre enheter som støttes. Klikk på fanen du vil åpne.

PÅ IPHONE: Slik ser fanevisningen ut på iPhone. Under de åpne fanene kan du se hvilke faner som er åpne på andre enheter. Foto: KIRSTI ØSTVANG
PÅ IPHONE: Slik ser fanevisningen ut på iPhone. Under de åpne fanene kan du se hvilke faner som er åpne på andre enheter. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Internet Explorer (PC/Windows Phone)

Har du Internet Explorer 11 i Windows 8.1 og Windows Phone 8.1, kan du synkronisere faner mellom Windows-PC-en og -mobilen. Aller først må du aktivere synkroniseringen.

På en Windows 8.1-maskin: Åpne PC-innstillinger fra startskjermen. Gå deretter til OneDrive > Synkroniser innstillinger. Under Andre innstillinger skru på bryteren ved Nettleser.

På en Windows Phone 8.1-telefon: Gå til Innstillinger > Synkroniser innstillingene. Skru på bryteren ved siden av Internet Explorer.

PÅ WINDOWS-MOBILEN: Har du nyeste versjon av Windows Phone, 8.1, installert, kan du aktivere denne innstillingen for å synkronisere Internet Explorer-faner. Foto: KIRSTI ØSTVANG
PÅ WINDOWS-MOBILEN: Har du nyeste versjon av Windows Phone, 8.1, installert, kan du aktivere denne innstillingen for å synkronisere Internet Explorer-faner. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


For å åpne faner på andre enheter, trykk på fane-ikonet. På mobilen, sveip til høyre for å gå til seksjonen Annet og trykk på fanen du ønsker å åpne.

I Internet Explorer på PC-en, skal du også klikke på fane-ikonet, men her må du i stedet trykke på knappen Faner i øverste venstre hjørne og velge enheten du ønsker å se åpne faner fra. Velg deretter ønsket fane fra listen som dukker opp.

LES OGSÅ: 7 ting du må gjøre med din nye mobil