Hvor mange DinSide-ansatte skal det til å overføre kontakter fra en mobilplattform til en annen? Veeeeel. Kremt. Foto: Øivind Idsø
Hvor mange DinSide-ansatte skal det til å overføre kontakter fra en mobilplattform til en annen? Veeeeel. Kremt. Foto: Øivind IdsøVis mer

Hvordan overføre kontakter fra Android til iPhone

Har du en Google-konto, kan du enkelt få det til.

Nettopp meldt overgang fra en Android-telefon til en iPhone? Da er du sikkert interessert i å få med de viktigste dataene dine over på ny plattform.

Noe av det aller viktigste er kontakter. Å overføre dem fra Google- til Apple-verdenen er ikke nødvendigvis en enkel sak.

I hvert fall ser det ikke sånn ut på artikkelbildet øverst, hvor så godt som hele DinSides dataredaksjon prøver å finne ut hvordan dette løses lettest mulig, etter at en av våre journalister byttet mobilplattform.

Jobben var nemlig lettere sagt enn gjort. Det finnes mange måter å få kontaktene over fra en Android-telefon til en iPhone på - kanskje litt for mange.

Det finnes flere programmer som enkelt skal kunne hjelpe deg, men som regel er det betalprogramvare som bare gir deg begrenset funksjonalitet dersom du ikke vil betale. Med noe så enkelt som kontakter, gjør man som regel ikke det.

Så dropp programmene!

Les også: Slik gjør du det: Frigjør plass på iPhone

Fra Android

Lagre mange kontakter på Android-telefonen din? Med noen få tastetrykk kan du få de over til Google-kontoen din.
Lagre mange kontakter på Android-telefonen din? Med noen få tastetrykk kan du få de over til Google-kontoen din. Vis mer


Ettersom du allerede har en Android-mobil, er sannsynligheten stor for at du har en Google-konto. Det er denne som skal fikse alt for deg. Hvis du ikke har en, oppretter du en her.

Så må du finne frem din gamle Android-telefon, åpne Kontakter-appen, gå til fanen Kontakter, trykke på meny-knappen og velge Slå sammen med Google. Deretter vil alle telefonkontaktene dine overføres til Google-kontoen din.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Så enkelt lager du ringetoner selv

Rydd opp i kontaktene

Før du setter i gang med å overføre kontaktene til iPhone kan det være en god idé å logge deg inn på Gmail-kontoen din fra PC-en for å gjøre nødvendige endringer. På gmail.com står det "Gmail" med store røde bokstaver øverst til venstre, klikk på teksten og velg Kontakter i stedet.

Noe du kanskje vil måtte gjøre, er å fjerne duplikater. Du kan selvsagt gjøre det manuelt, men Google har et eget verktøy som fikser dette for deg. Klikk på knappen Mer og velg Finn og slå sammen duplikater. Google vil deretter automatisk ta hånd om alle oppføringer som finnes i flere eksemplarer.

Til iPhone

Så er alt klart for å få kontaktene over på iPhone. Gå til appen Innstillinger, velg Mail, kontakter og kalendere > Legg til konto > Annet > Legg til CardDAV-konto. Tast inn google.com under tjener, bruk epostadressen din som brukernavn og fyll inn passord. Trykk på Neste for å fullføre prosessen.

CardDAV er en protokoll som gjør det mulig å holde kontakter synkronisert på tvers av enheter.
CardDAV er en protokoll som gjør det mulig å holde kontakter synkronisert på tvers av enheter. Vis mer


Etter at oppsettet er ferdig, åpne Kontakter-appen på iPhonen. Synkroniseringen skal starte ganske umiddelbart, så kontaktene dine bør være der.

Les også: Bytt ut standardappene på iPhone

Bruke iCloud i stedet?

Hvis du ikke ønsker å fortsette å bruke Google-kontoen til synkronisering, men heller vil ha alt over på iCloud, Apples skytjeneste, finnes det en løsning.

Det er mulig å importere og eksportere kontakter mellom Googles sky og Apples sky.
Det er mulig å importere og eksportere kontakter mellom Googles sky og Apples sky. Vis mer


Etter å ha overført kontaktene fra Android-telefonen til Google-kontoen, gå til Gmail-kontoen på PC-en din, gå til Kontakter, trykke på Mer og velge Eksporter. Velg deretter vCard-format (for import til Apples adressebok eller et annet program).

Gå deretter til icloud.com, logg inn og velg Contacts. Nederst til venstre finner du et verktøy-ikon, klikk på det og velg Import vCard. Finn .VCF-filen som ble lagret på datamaskinen. Når det er gjort, vil kontaktene importeres til iCloud-kontoen din, og du trenger ikke bruke Google-kontoen din lenger.

Hva som er best av de to alternativene får være opp til hver enkelt, men tenker du å gå tilbake til Android igjen på et tidspunkt, eller har andre dingser som kjører Android, kan det være lurest å gå for Google-varianten.

Skal du bytte fra iPhone til Android i stedet? Vi viser hvordan du overfører kontakter, kalender, bilder og musikk!