Hvordan blir nye N-Gage?

Det har egentlig aldri vært noe tvil om at N-Gage-spillmaskinen fra Nokia vil få oppfølgere. Først nå begynner det imidlertid å dukke opp detaljer om hvordan den nye dingsen kommer til å bli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Hvordan blir nye N-Gage?


N-Gage ble ikke noen kjempesuksess for Nokia, til tross for at maskinen har mange klare fordeler. Dessverre hindres den av en del designfeil og dårlig batterilevetid. Nokia har heldigvis alltid signalisert at N-Gage er en langsiktig satsning, og at plattformen kommer til å videreutvikles og forbedres.

Det går selvsagt mange rykter om hvordan den nye N-Gage 2-maskinen kommer til å bli. Mye tyder på at det kommer ny informasjon om konsollen på CeBIT-messen om to måneder, men før det kan vi jo oppsummere det vi vet.

Bedre design

Først og fremst vil nye N-Gage mest sannsynlig ha en mer logisk måte å bytte minnekort på. I den første konsollen måtte du skru enheten av og ta den fra hverandre for å bytte spill, men i oppfølgeren er det støtte for å bytte minnekort med spill mens maskinen er på.

Videre skal det ha blitt gjort designendringer slik at det går an å holde N-Gage på normalt vis når man snakker i den.

Det kommer også to skulderknapper foran på maskinen, noe som vil øke kontrollen i spill. N-Gage 2 skal for øvrig være bakoverkompatibel med spill til den første konsollen, så vi antar at skjermen kommer til å ha samme format - men skal visst være av bedre kvalitet (65.000 farger).

Det er også snakk om en kraftigere prosessor under panseret.

Dessverre foreligger det ingen bilder av N-Gage 2 foreløpig, men vi håper som sagt at konsollen vil bli offisielt lansert på CeBIT. Den skal etter sigende komme i salg mot slutten av året, eventuelt på begynnelsen av 2005.

I mellomtiden kan du lese vår test av den første N-Gage-maskinen!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!