Foto: SOMOSTPOSTPC/KIRSTI ØSTVANG
Foto: SOMOSTPOSTPC/KIRSTI ØSTVANG Vis mer

Hvor mye av telefonen din er faktisk skjerm?

Se hvordan mobilskjermene har utviklet seg de siste årene.

Publisert
Sist oppdatert

Hva som er den optimale skjermstørrelsen på en smarttelefon er det delte meninger om. De siste par årene har imidlertid mobilene bare blitt større og større.

En stor skjerm er flott til nettsurfing og filmtitting, men en svær mobil kan være vanskelig å håndtere.

Hvordan kan mobilprodusentene løse den floken? Jo, ved å kutte ned på det som er rundt skjermen i stedet, og for eksempel legge knapper på baksiden.

En ny infografikk fra @somostpostpc viser tydelig at utviklingen har gått den veien også. De har sett på skjerm vs ramme-forholdet på et utvalg smarttelefoner.

Les også: Nå kommer 2K-skjermer til mobilen

Jo større telefoner, jo slankere ramme

LG G2 (5,2 tommer) troner listen, og har en skjerm som opptar hele 75,7 prosent av fremsiden på telefonen. Hakk i hæl følger Samsung Galaxy Note 3 (5,7 tommer) med 74,6 prosent, Samsung Galaxy S4 (5 tommer) med 72,1 prosent og 64,8 prosent for HTC One (4,7 tommer).

I motsatt ende av skalaen finner vi en rekke iPhone-modeller, med iPhone 3GS (3,5 tommer) på en bunnplassering med 50,8 prosent. Med iPhone 5S og 5 (begge 4 tommer) er ståa noe bedre, begge er oppe i 60,8 prosent.

Så det er ingen tvil om at selv om skjermene har vokst de siste årene, har produsentene gjort en innsats for å holde størrelsen på telefonen nede.

Apple har tviholdt på liten skjermstørrelse i flere år, men ut fra tallene å dømme har de fortsatt en del å gå på hva gjelder å utnytte overflaten på fremsiden bedre. Dermed er det kanskje sannsynlig at iPhone 6 vil få enda større skjerm enn forgjengerne.

Ifølge et rykte jobber Apple faktisk med en helt rammeløs design for den kommende toppmodellen.

Hvor mye av telefonen din er faktisk skjerm?


(Via Boy Genius Report)

Les også: Her er mobilene vi ser frem til i 2014

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer