STOR, STØRRE, STØRST: iPhone er den klart mest brukte telefonen blant våre brukere. Så følger Android, og så Windows Phone 7.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
STOR, STØRRE, STØRST: iPhone er den klart mest brukte telefonen blant våre brukere. Så følger Android, og så Windows Phone 7. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Hvor mange bruker Windows Phone 7?

Netcom forteller om gode salgstall, men Windows Phone 7 har en lang vei å gå.

– Den nylanserte Nokia Lumia 800 med Windows Phone 7 tar markedsandeler fra både iOS og Android, sier salgsdirektør Kristian Renaas i Netcom i en pressemelding.

Lumia 800 ble lansert i Norge i begynnelsen av februar, og snek seg inn på en fjerdeplass blant de mest solgte Netcom-telefonene den måneden. DinSide har testet telefonen, og kåret Nokias flaggskip til den beste Windows Phone 7-modellen på markedet.

Øverst på Netcoms slagsliste troner Apples iPhone 4S, etterfulgt av Samsung Galaxy SII og iPhone 4. Nøyaktig hvor godt disse telefonene selger vites ikke, da Netcom ikke gir ut salgstall.

Ukjente modeller under

– Vi ser en økende etterspørsel etter telefoner med Windows Phone 7, både i privat og bedriftsmarkedet, og forventer ytterligere vekst for disse telefonene utover året, fortsetter Renaas.

Brukerne av Aller Internetts mobile sider, fordelt etter operativsystem. Tallene tar hensyn til antall unike brukere, ikke sidevisninger.  Foto: Scores
Brukerne av Aller Internetts mobile sider, fordelt etter operativsystem. Tallene tar hensyn til antall unike brukere, ikke sidevisninger. Foto: Scores Vis mer


– Det ser ut til at terskelen for å prøve nye smarttelefoner med nye operativsystemer er lavere nå enn tidligere. Android skal ha mye av æren for dette, sammen med et økt tilbud av apper på operativsystemene som konkurrerer med iOS, og et bredere smarttelefontilbud i både lavere og høyere prisklasser.

Men hvor stor triumf er det egentlig å komme inn på Netcoms fjerdeplass?

Skal vi dømme ut fra telefonene under Lumia 800, ser det ut til å være et stort sprang fra pallen til de øvrige plassene. Under Lumia 800 finner vi nemlig henholdsvis Sony Ericsson ARC S, Samsung Galaxy 5 og Sony Ericsson Experia Mini Pro. Modeller som for mange vil være ukjente. DinSide har ikke testet noen av dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

0,15 prosent WP7

Et annet mål på Windows Phone 7 (WP7) sin popularitet, er å se hva folk surfer med. DinSide er en del av Aller Internett, og vi har derfor tilgang på totaltall fra en rekke nettsteder i samme selskap, som blant annet Itavisen.no, Digi.no, KK.no, Seoghør.no og Lommelegen.no.

Per i dag står iPhone for omlag 60 prosent av mobilsurferne ("unike brukere"), mens Android har 35 prosent. Disse to har tilsammen over 95 prosent av markedet blant våre brukere.

Fra og med 1. februar til og med 6. mars var 0,15 prosent av de besøkende på Aller Internetts mobilsider WP7-brukere. Dette er en niendeplass, og 0,02 prosentpoeng mer enn Nokias Symbian, som havner på tiende.

Men operativsystemene forran dem på listen tilhører ikke mobiltelefoner, og WP7 og Symbian havner dermed på henholdsvis tredje og fjerdeplass blant de mobile operativsystemene. Samtidig kan femteplassen, som tilhører en Java-versjon, kjøre på mobiler. Det samme kan i prinsippet "unknown", som systemet vårt ikke klarer å identifisere.

Ser man på antall sidevisninger, stod WP7-brukerne for 0,21 prosent av surfingen, noe som er en femteplass totalt. Selv om brukerne er få, står de altså for relativt mye surfing. Og WP7 stod for 0,11 prosent av brukerne på våre vanlige nettsider. Det bør nevnes at blant annet DinSide.no lastes i vanlig versjon på WP7 på skrivende tidspunkt om man ikke selv velger mobilutgaven.

Det er feilkilder her, men tallenes tale er uansett klar: WP7 har en lang vei igjen å gå ennå. iPhone og Android har sikret seg svært sterke posisjoner blant norske surfere.

Lurer du på noe med Windows Phone 7? Sjekk ut vår samleside!