Hvor bredt er egentlig båndet?

Vi laster ned filer fra forskjellige deler av verden for å finne ut hva som er raskest av Bredbåndsfabrikken, Chello Mastro, Telenor ADSL og ISDN.

Hvor bredt er egentlig båndet?
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I tidligere artikler har vi forsøkt å finne ut hva som egentlig kan kalles bredbånd, noe du kan lese i denne artikkelen. Vi har også sett på hvordan forskjellige hastigheter påvirker lyd- og bildekvaliteten på multimedia som sendes direkte over nettet. Det kan du lese om i denne artikkelen.

Men det er også andre måter å teste bredbåndsforbindelser på, som er mer objektiv og målbar: Vi snakker om nedlasting av store datafiler.

Hvordan vi testet

I DinSide har flere fått bredbåndsforbindelse hjemme i det siste, og vi plukket ut tre kolleger som har hver sin leverandør. Disse er Bredbåndsfabrikken (10 Mbit), Chello Masetro (640 Kbit) og Telenor ADSL (704 Kbit).

For sammenligningens skyld fikk en ISDN-bruker også være med i racet, bevæpnet for anledningen med doble kanaler (128 Kbit).

Vi plukket ut 10 filer fra forskjellige filtjenere. Vi lastet ned en stor fil fra DinSides egen tjener, og fra en svensk og en finsk tjener, samt flere mindre filer fra en amerikansk tjener.

Vi avtalte et tidspunkt, nærmere bestemt klokken 1900 tirsdag den 16 januar, og alle brukerne satte samtidig i gang en nedlastning med programmet BulletProof FTP versjon 2.0.

Dette programmet kan settes til å starte nedlastningen av seg selv, og lager en logg-fil med tidsforbruk og gjennomsnittlig datarate.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spørsmålet var ganske enkelt hvem som brukte kortest tid på å laste ned filene.

Gå til resultatet