<strong><strong>HVER SIN KONTO:</strong></strong> Flere musikktjenester tilbyr nå familieabonnementer, der hver bruker får sin egen konto. Foto: Rohappy / Shutterstock / NTB Scanpix
HVER SIN KONTO: Flere musikktjenester tilbyr nå familieabonnementer, der hver bruker får sin egen konto. Foto: Rohappy / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Hvilken musikktjeneste blir billigst for familien?

Vi har sjekket prisene hos Spotify, Tidal, Apple og de andre.

Publisert
Sist oppdatert

Allerede i 2008 testet vi Spotify for første gang. På en tid der det var vanlig å kjøpe enkeltsanger fra iTunes og andre aktører, ble vi helfrelst:

Etter å ha prøvekjørt Spotify et par dager er vi svært, svært imponerte. Faktisk er det ikke umulig at dette blir måten vi nyter musikk på i fremtiden.

Det skulle det vise seg at vi fikk rett i.

LES OGSÅ: 13 triks for deg som vil bli Spotify-ekspert

Flere tilbyr familieabonnement

Mens alle strømmetjenestene vi har sjekket tar 99 kroner for ubegrenset tilgang her til lands, er det flere som nå har begynt å tilby familiabonnementer.

Det er kjekt, siden hvert familiemedlem da får sin egen konto, med egne spillelister og lyttehistorikk. Dermed slipper det å se ut som om far har Marcus & Martinus-maraton på fredag kveld, og så slipper man at musikken pauses ett sted når en annen starter å spille.

Men hva koster det? Vi har sjekket prisene.

Så mye koster det

Under ser du et diagram som for hver tjeneste illustrerer hvor mye det koster totalt for 1-6 familiemedlemmer:

Hvilken musikktjeneste blir billigst for familien?


LES OGSÅ: Slik kan du prøve strømmetjenestene gratis

Apple og Spotify billigst

Som du ser av diagrammet over, er Apple og Spotify billigst, med 99 kroner for første bruker og en femtilapp ekstra for inntil fem andre familiemedlemmer. De nye prisene på Spotify ble lansert 24. mai, der man tidligere måtte betale 50 kroner ekstra per familiemedlem utover førstemann. Apple Music krever for øvrig at du bruker selskapets familiedelingsfunksjon.

Tidal er riktignok bittelitt billigere for to personer (50 øre billigere), men tjenesten tar 49,50 kroner for hver ekstra person – inntil fem personer totalt. Derfor har vi lagt på nye 99 kroner på nummer seks.

Likeledes tilbyr norske Beat familieabonnement for 169 kroner for inntil tre personer. I diagrammet over har vi derfor forutsatt at familien har to voksne, slik at voksen nummer to kan sørge for seg selv og de to siste familiemedlemmene.

Hverken Microsoft, Google eller Deezer tilbyr familieabonnement i Norge. Microsoft har ikke familieabonnement overhodet, Deezer tilbyr det til enkelte brukere i Frankrike (opphavslandet), mens Google har familieabonnementer i en håndfull land; typisk USA, Australia, Tyskland, Storbritannia og et par til.

Dermed forventer vi at i hvert fall Google med tiden kommer til å matche prisene fra Apple og Spotify.

LES OGSÅ:
Ni kjekke nettjenester for deg som vil ha bedre Spotify-spillelister
Slik flytter du spillelistene til Apple Music
Last opp 50.000 sanger til Google Musikk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer