Hva koster et .no?

[Ugjyldig objekt (NAV)]


En runde på nettet hos noen av tilbyderne av både registrering og webhotell viser sprikende priser, og ikke minst hva du får på kjøpet. Hos ActiveISP betaler du kr 950,- eks.mva. for den rimeligste løsningen med registrering av domene og server-oppsett, mens Hypnotech har en annen prisstruktur.

Uansett hvilken registrar du velger betaler du et registreringsgebyr på kr 300,- til NORID. Dette er som regel inkludert i registrarenes satser. Etter det første året betaler du så kr 100,- i et årlig gebyr til NORID for rettighetene til bruk av ditt .no-domene.

Telt eller palass?

Trenger du plass på webhotell for e-post og hjemmesider koster det deg fra ca. kr 70,- til kr 150,- i måneden for de billigste alternativene. De fleste aktørene tilbyr alt fra webhotell for private som trenger 10MB diskplass for hjemmesider og 5 e-postadresser, til plass for e-handel med omtrent ubegrenset diskplass og e-post. Selvsagt koster det desto mer.

Ta også en titt på vår skole ”Ditt eget nettsted” for tips og råd i denne forbindelse.

DinSide Økonomi har tidligere laget en sammenligningav prisstrukturen for web-hotell fra forskjellige tilbydere.

Ledig? Opptatt?

Har du fått blod på tann nå kan du sjekke om .no-domenet du har ønsket deg i lang tid er ledig direkte hos NORID.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hos NORID finner du også en komplett oversikt over registrarer de har avtale med for domeneregistrering. Vårt råd er å se på prisstrukturen til de forskjellige tilbyderne og finne ut hva du har behov for før du kaster deg over registreringsskjemaet. Lykke til med jakten.