TEST: Siri på iPhone vs. Google Now på Android

Hva kan de brukes til, og hvilken er best?

Vi lar gigantene konkurrere – på norsk. 

Vi tester hvor flinke Siri på iPhone og Google Now på Android er til å forstå norsk. Poengsummen ble likere enn vi hadde trodd! Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunstig intelligens, ofte forkortet til KI eller AI, spås å være én av teknologiene som virkelig kan endre hverdagen vår.

Men intelligensen er her allerede, blant annet i lomma di: iPhone har sin Siri, og Android-telefoner har Google Now. Begge lar deg be telefonen om å gjøre ting for deg, med stemmen, i stedet for å gjøre det selv.

Men hva kan de egentlig brukes til, og hvilken er egentlig best? Vår uhøytidelige test viser noe sånt som «ganske mye, faktisk», og at «de er ganske like, faktisk». Likere enn vi hadde trodd.

Men videotesten vår viser også hvor frustrerende stemmestyring kan være, og ikke minst hvor absurd det kan bli, når maskiner prøver å forstå norsk.

Hele testen ser du i videoen øverst i artikkelen!

Og ja, Google er allerede godt i gang med arvtageren, Google Assistant, som har enda mer fokus på stemmestyring. Men denne er foreløpig ikke tilgjengelig på spesielt mange enheter. Når den kommer for fullt, skal vi selvfølgelig teste om ting har blitt enda bedre.

LES OGSÅ:
Nå kan vi endelig snakke norsk til nye Apple TV
Slik skal selvkjørende biler lære seg å kjøre
Hva kan du bruke Siri til på Mac-en?