- Hva i alle dager er det du vil si meg?

KOMMENTAR: Å bli poket i dag er ikke like selvforklarende som i 2007.

<b>UT?</b> Ja, poking er ikke noe å drive med, hverken live eller på Facebook. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
UT? Ja, poking er ikke noe å drive med, hverken live eller på Facebook. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi i Dinside skriver ofte om nye funksjoner på Facebook, og mens noen av disse slår an blant de fleste av oss, dør andre sakte men sikkert ut. Det er her sakens kjerne ligger, i en funksjon som henger igjen fra Facebooks spede start, den gangen de fleste av oss fikk øynene opp for dette nye fenomenet av et sosialt medium.

Å være på Facebook innebar at du poket nære og fjerne, det var særdeles naturlig og hyggelig og du ga gjerne en poke i retur, eller «ein virtuell variant av å prikka nokon på skuldra», slik Språkrådet definerer det.

Rekk opp hånda den som har poket noen i løpet av de siste tre årene, og jeg tipper (og ber samtidig om unnskyldning for mine fordommer) at du er moren til noen godt voksne barn.

Nå er det å bli poket derimot 2007, og det har ingenting med trendy eller ei å gjøre. Det er helt andre grunner til at poking for meg og mange andre, hører til et tiår tibake i tid.

REAGÉR: Kanskje er det på tide at en av disse  reaksjonene erstatter poking en gang for alle? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
REAGÉR: Kanskje er det på tide at en av disse reaksjonene erstatter poking en gang for alle? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


I dag blir jeg nemlig ikke glad om jeg blir poket. Jeg blir usikker og i tvil. For hva i alle dager er det du vil si meg??

Prøver du å si hei? Er det et rop om hjelp? Er du forelska i meg? Og ikke minst: Forventer du å bli poket tilbake?

Det ender med at jeg etter beste evne prøver å fortrenge hele greia, og overse at det kom en poke i min retning. For i mine spilleregler som Facebook-bruker står det ikke lenger noe om poking. Når det en sjelden gang kommer en poke min vei, forstår jeg ikke hva det innebærer, hverken for meg eller avsenderen.

Ikke minst siden det å poke er noe du gjør aktivt, for eksempel ved å gå til personens profil.

For det er ikke snakk om en glipp. Noen du «lommepoket» eller «fyllepoket» (hvis du ikke er forelska, da). Det er et bevisst valg - med et utydelig budskap.

For å unngå enhver tvil, ber jeg om at vi alle bli enige om følgende: La oss slutte med poking, og la 2007 forbli 2007.

Og vil du at jeg skal forstå dine hensikter i 2016, er det bare å sende meg en snap.

LES OGSÅ:
Vi takket ja til 14 tvilsomme venneforespørsler
Slik slår du av de plagsomme arrangementvarslene
Sende «live»? Slik gjør du det