Huawei Vision annonsert

Med "3D"-grensesnitt – men det kan for så vidt alle få.

Kineserne har for alvor kommet på banen i mobilmarkedet; først og fremst representert ved ZTE og Huawei. De to produsentene har sluppet en drøss av smartmobiler, og begge selskaper leverer ofte mye telefon for pengene.

DinSides mobiltester

Huawei har nå annonsert en ny toppmodell; Huawei Vision. Dette er en telefon med 1GHz prosessor og 3,7 tommers skjerm, samt siste versjon av Android; versjon 2.3 (Gingerbread).

Telefonen ser i våre øyne ganske pen ut, med en såkalt unibody-design i aluminium, som betyr at telefonen er skåret ut av ett stykke aluminium og ikke lappet sammen av flere, slik Apple var først på banen med i sin Macbook Pro-serie.

Videre har telefonen også fem megapikslers kamera og har også muligheten til å filme i HD (720p). Vision har 512MB RAM og i tillegg 2GB internminne, som høres fint ut siden vi da kan forvente en god del plass til å lagre apps som ikke kan kjøres fra minnekort.

3D-grensesnitt

Det kanskje mest spennende er imidlertid "3D"-grensesnittet som følger med telefonen. Ikke at telefonen har en 3D-skjerm slik LG Optimus 3D har, men det ser nå likefullt fiffig ut, som du skal få se i videoen under. Først vil vi bare si at dette er SPB Shell 3D, som er tilgjengelig i Android Market for 80 kroner dersom du synes det ser snasent ut og vil ha det på din telefon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og så videoen:

Lanseringsdato er satt til septemer i "utvalgte land", men prisen er foreløpig ukjent.

Oppdatert 14. oktober: Huawei Vision er nå annonsert også i Norge og blir tilgjengelig via blant annet Telenor, Elkjøp, Expert, Komplett, Lefdal m.fl. allerede i morgen. Veiledende prislapp er ca 2500 kroner.

Artikkelen ble publisert 5. august på DinSide, men oppdatert med norsk informasjon 14. oktober.