Huawei tatt i juks med P20

Huawei-telefoner var kjappere når ytelsestester var installert

Forklaringen? Alle andre gjør det!

GODE SKUSSMÅL: Huaweis P20-serie har fått god omtale i media, og går for å være en spesielt god kameramobil. Foto: Pål Joakim Pollen
GODE SKUSSMÅL: Huaweis P20-serie har fått god omtale i media, og går for å være en spesielt god kameramobil. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Huawei har gjort suksess med P20-serie. Flaggskipet, P20 Pro fikk terningkast 6 her på Dinside tidligere i vår.

Nå har imidlertid Huawei blitt tatt i å jukse med ytelsestester på de overnevnte mobilene.

Det var nettstedet AnandTech som avslørte jukset tidligere denne uka. De oppdaget at Huawei hadde gjort det slik at telefonene gikk raskere når spesifikke ytelsestester var installert. De vanlige restriksjonene hva gjelder strøm- og batteribruk ble nemlig forbigått.

UL Benchmark, selskapet bak populære ytelsestester som 3DMark og PCMark, gjorde sine egne undersøkelser på bakgrunn av Anandtechs avsløring. Som et resultat er Huawei P20, P20 Pro, Nova 3 og Honor Play nå fjernet fra topplistene deres.

- Andre gjør det samme

Overfor Anandtech gir Huawei-sjef Dr. Wang Chenglu uttrykk for at dagens ytelsestester ikke nødvendigvis gir et riktig bilde av hvordan en mobil er i bruk. Han sier imidlertid også at de har trikset med sine mobiler for å kunne konkurrere med andre mobiler som gjør akkurat det samme som dem.

Og det stemmer jo også. I 2013 ble Samsung tatt i å jukse med ytelsestester, og i fjor var det OnePlus som ble avslørt for det samme.

Hvor viktig er ytelsestester egentlig?

I sin omtale av saken har The Verge et godt poeng.

- Det morsomme med dette er at ytelsestester egentlig ikke betyr så mye. Å rigge en telefon til å kjøre bedre i ytelsestester produserer kanskje noen tall som gleder et lite antall nerder. De tallene har ikke nødvendigvis noe å si for en faktiske opplevelsen ved å bruke telefonen. De sier kanskje noe om hvor bra telefonen yter ved tungt bruk, som når man spiller, men det er bedre å bare spille og se hva som skjer, skriver The Verge.

For øvrig er det bare et par uker siden Huawei ble tatt i å bruke et bilde tatt med speilreflekskamera som et bilde tatt med sin egen telefon.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!