Huawei P1 S er verdens tynneste smarttelefon.
Huawei P1 S er verdens tynneste smarttelefon.Vis mer

Huawei med verdens tynneste telefon

Tidligere lagde de billigmodeller – nå vil Huawei hevde seg i toppen.

6,68mm. Så tynn er Huawei Ascend P1S; selskapets nye toppmodell som ble vist frem på CES-messa i Las Vegas. Og ikke bare det – i følge kineserne skal det også være den raskeste telefonen på markedet.

Det sørger prosessoren fra Texas Instruments for – en dobbeltkjerneprosessor klokket til 1,5GHz. Skjermen er 4,3 tommer over diagonalen og er av Super AMOLED-typen, med oppløsning på 960x540 (qHD). Den har også Corning Gorilla glass, som er ripebeskyttet.

Huawei har ikke hatt for tradisjon å legge på et ekstra brukergrensesnitt på sine telefoner, og det gjør de heller ikke med P1S. Telefonen lanseres med "ren" Android 4.0, men i motsetning til Galaxy Nexus finnes det kapasitive knapper utenfor skjermbildet.

Forbedret kamera

Resten av spesifikasjonene er i tråd med de fleste andre toppmodeller om dagen. 8 megapikslers kamera (med bakbelyst sensor) og 1GB arbeidsminne, men bare 4GB internminne; heldigvis med støtte for minnekort. Telefonen kan filme med full HD-oppløsning, og kameraappen har også mulighet for å ta HDR-bilder der flere bilder med ulike eksponering settes sammen til ett bilde med høyere dyamisk omfang (også tilgjengelig blant annet på iPhone).

P1S får europalansering i april, men prisen er foreløpig ukjent. Den ser også ut til å komme med flere utbyttbare deksler, blant annet sort, hvit, rød, rosa, gul, grønn og gjennomsiktig.

PS! Huawei lanserer også en "lillebror" i Ascend P1. Den eneste forskjellen er at telefonen er 1mm tykkere, men har da til gjengjeld et batteri på 1800mAh.

Flere saker fra CES 2012