Huawei lanserer P9 og P9 Plus

To kameraer på baksiden og optikk fra Leica.

<strong>DOBBELT OPP:</strong> Huawei P9 har to kameraer på baksiden; ett som fanger farger og ett som ikke gjør det. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
DOBBELT OPP: Huawei P9 har to kameraer på baksiden; ett som fanger farger og ett som ikke gjør det. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(London) Huawei-toppsjef Richard Yu presenterte i dag kinesernes nye toppmodeller, P9 og P9 Plus.

Og Yu var ikke beskjeden i sin påstand om at dette er «the next level of smartphone photography».

Denne gangen har Huawei samarbeidet med velkjente Leica, som har laget optikken til disse mobilkameraene. Det bør love godt for bildekvaliteten, som vi selvsagt vil studere nærmere når vi tester de nye telefonene.

LES OGSÅ: De beste mobilkameraene

Svært smale kanter

SMALT: Skjermen fyller mye av fronten på P9 – kantene rundt er bare 1,7mm tykke.
SMALT: Skjermen fyller mye av fronten på P9 – kantene rundt er bare 1,7mm tykke. Vis mer


P9 har 5,2 tommers skjerm med full HD-oppløsning, som tilsvarerer en punkttetthet på 426ppi. Skjermglasset strekker seg nesten helt ut til kantene, der det bare er 1,7mm fra skjermkant til telefonkant. Yu sammenlignet her med Samsung Galaxy S7 (3,07mm) og iPhone 6s (4,29mm).

De blir også begge slått hva gjelder tykkelse, der Huawei nå har en 6,95mm tykk telefon i P9, men der de allikevel har fått plass til et 3.000mAh-batteri. På baksiden stikker heller ikke kameraene ut fra resten av telefonen.

P9 kommer i hele seks forskjellige farger – hvit keramikk, sølv, grå, gull x2 og roségull.

LES OGSÅ: Sjekk hvor ofte du tar fram mobilen

Så – hva med kameraene?

Huwei P9-telefonene har altså to kameraer på baksiden, der objektivene er laget av Leica.

I stedet for å lage to objektiver med ulik brennvidde som på LG G5, har disse to objektivene på baksiden hver sin nytte. Det ene fanger farger, mens det andre er et sort/hvitt-kamera, der kombinasjonen av de to bildene ifølge Huawei og Leica vil være mer detaljerte enn hos konkurrentene.

image: Huawei lanserer P9 og P9 Plus


Hva gjelder lysstyrke er blenderen er oppgitt til f/2,2, som betyr at P9-kameraet slipper inn 40 prosent mindre lys enn klasseledende Samsung Galaxy S7. Men, ifølge Yu gjør det doble kameraoppsettet at P9 slipper inn 90% mer lys enn S7 og 270% mer lys enn iPhone 6s.

Helt hvordan Huawei får til dette må vi innrømme å stusse litt på, men en ny «perfect portrait»-modus lar deg regulere blenderåpningen helt opp til f/1,1. Sannsynligvis ikke fysisk, tror vi, men bildeeksemplene vi fikk se hadde særdeles lav dybdeskarphet, så det blir morsomt å teste nærmere.

Brennvidden tilsvarer for øvrig 27mm, som er ganske på par med mange andre toppmodeller nå til dags, selv om Sony har 24mm (=bredere utsnitt) i sin Z5-serie og kommende LG G5 har en enda mer ekstrem vidvinkel i ett av objektivene på baksiden.

Oppløsningen er for øvrig 12 megapiksler, som gir 1,25µm pikselstørrelse. Kameraappen lar deg også kjøre full manuell eksponering (inkl RAW-støtte). Autofokusen skal også være raskt og presis – en hybrid mellom tre teknikker; laser, kontrast og dybdekalkulering fra de to objektivene.

image: Huawei lanserer P9 og P9 Plus


Ny fingeravtrykksleser

Også fingeravtrykksleseren på baksiden er oppgradert denne gangen, og Huawei mener at dette er den sikreste på markedet, der også dybden i avtrykket skannes.

På innsiden sitter en Kirin 955-prosessor med åtte kjerner som snurrer på 2,5GHz og 1,8GHz. Huawei mener at dette er en strømgjerrig prosessor og hevder at man ved tung bruk vil oppleve at P9 holder 43% lenger enn iPhone 6s. For øvrig lades telefonen via USB-C.

Telefonene har støtte for to SIM-kort; da på bekostning av micro SD-kort, men erfaringsmessig kan det være avvik på versjonen som selges i Norge, så det må vi komme tilbake til.

P9 kommer i 32GB/64GB-utgave, da med henholdsvis 3/4GB RAM. P9 Plus kommer kun i 64GB/4GB-utgave. Den store utgaven har for øvrig 3400mAh batteri, men praktisk talt samme tykkelse (0,03mm tykkere).

LES OGSÅ: Er apper dyrest på iPhone eller Android?

Ikke bare større …

Plus-versjonen skal for øvrig ha høyere fargemetning og kontrast enn den vanlige utgaven, stereo høyttalere, et bedre frontkamera (f/1,9, 8Mp, autofokus), press touch (lignende Apples 3D Touch) og IR-sender, slik at telefonen kan brukes som fjernkontroll.

P9 og P9 Plus er ventet på markedet 16. april. Norge står på lanseringslisten og prisene er oppgitt til ¤599, ¤649 og ¤749, altså 5.700, 6.200 og 7.200 for henholdsvis P9 32GB, P9 64GB og P9 Plus 64GB.

Vi har allerede fått kloa i et testeksemplar, så om dette hørtes spennende ut, regner vi med å ha test klar i neste uke.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!