Huawei Ascend D Quad skal ifølge produsenten være mye raskere enn alt annet av smartmobiler på markedet. Her er den hvite utgaven. Den kommer også i sort. Foto: Huawei
Huawei Ascend D Quad skal ifølge produsenten være mye raskere enn alt annet av smartmobiler på markedet. Her er den hvite utgaven. Den kommer også i sort. Foto: HuaweiVis mer

Huawei lanserer Ascend D Quad

Den er 49 prosent raskere enn raskeste konkurrent, hevder Huawei.

(i Barcelona) Det kinesiske mobilselskapet Huawei er en av verdens største aktører innen mobilteknisk infrastruktur, men vil gjerne også spise kake med de største på håndsett-fronten. Under årets MWC-konferanse i Barcelona viste selskapet fram sin nyeste smartmobilsatsning, Ascend D-serien, og flaggskipet Ascend D Quad.

Telefonen kjører Android 4.0, og har en 4,5" skjerm med oppløsning på 1280 x 720 piksler. Det som er mest interessant er imidlertid prosessoren. Det er nemlig en ny, 4-kjernet 32-bits 1,5 GHz K3V2-prosessor som Huawei har utviklet selv. Denne skal ifølge Huawei parkere alt av konkurranse på markedet akkurat nå.

Huawei lover at brikken skal gi inntil 30 prosent lenger batteritid, sammenlignet med «bransjegjennomsnittet». Brikken er også utstyrt med det Huawei kaller verden kraftigste grafikkprosessor med 32-bits fargestøtte. Den skal ha 16 kjerner, skriver Digi.no.

Raskere enn konkurrentene

Under lanseringen sammenlignet Huawei hastigheten på forskjellige funksjoner med iPhone 4S og Galaxy Nexus, og i alle tilfellene var Huawei vesentlig raskere, ifølge The Verge. Ifølge Huawei skal Ascend D Quad være 49 prosent raskere enn "de andre raskeste smartmobilene i verden", uten å gå i detalj på hva som ligger bak påstanden. De har neppe tatt med i betraktning de nye mobilene fra LG og HTC.

Telefonen har for øvrig et 8 megapiksel-kamera på baksiden, og kan filme i full HD-oppløsning. Den er 8,9 millimeter tykk, har 1 GB RAM, samt 8 GB intern lagringsplass som kan utvides ved hjelp av et microSD-kort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

To til

Også to andre medlemmer i den nye Ascend D-serien ble lansert, Ascend D Quad XL, som er identisk men med et større batteri (telefonen blir da 10,9 mm tykk), og Ascend D1 som har en tokjernet utgave av K3V2-prosessoren.

Ascend D1 skal være i butikkene i april, mens Quad og Quad XL er ventet i løpet av andre kvartal. Priser er foreløpig ikke kjent.

Flere ferske saker fra MWC 2012