PENT: Huawei Ascend P6 har utseende med seg. Det er uten tvil telefonens beste egenskap.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PENT: Huawei Ascend P6 har utseende med seg. Det er uten tvil telefonens beste egenskap. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Huawei Ascend P6

Den ser ut som en million dollar, men er ikke verdt 3.000 kroner.

Huawei Ascend P1 overrasket oss positivt. Ascend P2 overrasket oss negativt. Og nå er det Huawei Ascend P6 sin tur.

LES OGSÅ:

Les også:

P6 er en mobil til rundt 3.000 kroner, som seg hør og bør i Huawei-verdenen, og har på papiret alt den trenger for å kunne innfri dagens forventninger.

Likeve overrasker den både positivt og negativt.

Tynn, pen, robust

Den positive overraskelsen er utseendet. Huawei Ascend P6 ser ut som en million dollar, til tross for prislappen.

Baksiden er en matt metallflate med få distraksjoner annet enn en Huawei-logo og kameraet. Baksiden buer seg elegant rundt til fremsidens speilbanke glassflate, og lager en smart, rund kant nederst som føles forfriskende behagelig i hånden. De andre kantene er er i matt, sølvfarget metall, og rammer inn en mobil som med forsiktig eleganse fremstår som både pen og robust. Samtidig er den også tynn. Veldig tynn. Huawei hevder at Ascend P6 med sine 6,18 millimeter er verdens slankeste smarttelefon. Verdensrekord eller ikke: Tynn er den.

Debatten om dette er en iPhone 4-kopi eller ikke kommer sikkert til å gå i debattfeltet, så vi lar den ligge. Det er et faktum at den likner, men det er også et faktum at vi liker det vi ser, og vi har ikke sett maken på noen andre mobiler i denne klassen. Til og med esken er lekker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se selv:

SYND: Vi hadde håpet Huawei Ascend P6 kunne fått et terningkast nærmere modellnavnet. Men den gang ei. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SMART: Denne dimpen sitter i hodetelefonutgangen på Huawei Ascend P6 ut av boksen. Du bruker den til å åpne skuffene for SIM- og minnekort. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
AUDA: Huawei Ascend P6 er pen, men du trenger ikke ha doktorgrad i industridesign for å se hvor de finner "inspirasjon" fra. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PENT: Huawei Ascend P6 har utseende med seg. Det er uten tvil telefonens beste egenskap. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke

I hodetelefonutgangen sitter en dings du bruker til å løsne SIM- og minnekort-skuffene. Smart, da den fint kan gjemmes i roteskuffen etter bruk, og er enklere å bruke enn de minimale bindersliknende gjenstandene som vanligvis følger med mobiler. Det følger også med beskyttelsesdeksel i boksen, for de som liker slikt.

P6 sin 4,7 tommer store skjerm gjør en god jobb. Oppløsningen er 720p, og ikke 1080p slik toppmodeller nå til dags gjerne er, men vi savner ikke pikslene. I våre øyne er 720p mer enn nok, spesielt i denne prisklassen.

Skjermen inneholder også telefonens Android-knapper, som her ligger i programvaren. Selv liker vi dette, da det er mer fleksibelt, men vi liker ikke at knappene har en grå bakgrunn i stedet for standard sort. Det gjør at knappene ikke glir inn i kroppen slik som på andre telefoner, og den grå stripen nederst ødelegger for det pene designet.

KJEDELIG: Slike hjemskjermer vil du få mange av på Huawei Ascend P6, da du mister Androids appskuff. Vi liker heller ikke at telefonen putter rammer bak alle ikonene.
KJEDELIG: Slike hjemskjermer vil du få mange av på Huawei Ascend P6, da du mister Androids appskuff. Vi liker heller ikke at telefonen putter rammer bak alle ikonene. Vis mer

Emotion UI

Huawei har laget sitt egen Android-skall kalt Emotion UI, som vi var lunkne til da vi testet Ascend P2. Inntrykket har dessverre ikke blitt varmere siden den gang.

Skallet innebærer blant annet at du ha alle ikonene dine på hjemskjermen, da Androids app-skuff har forsvunnet, og vi klarer ikke å bli komfortable med det. Vi liker heller ikke rammene som legger seg bak alle ikoner, og får hjemskjermene til å se ut som evinnelige rutenett. Igjen: Som iPhone.

Tastaturet har vi rett og slett ikke fått til å fungere som det skal, og det nekter å rette på skrivingen vår, til tross for at funksjonen er der og mobilen tilsynelatende kan norsk.

Det føles bra at Ascend P6 kjører Android 4.2.2, som inntil svært nylig var den aller nyeste Android-versjonen. Og Emotion UI har sine høydepunkter, som kjekke standardapper og god kontroll over hva andre apper skal få lov til å gjøre på telefonen din. Men Huawei har ikke fått til å lage et skikkelig bra Android-skall, og burde derfor heller ikke gjort det. Nettopp mangelen på middelmådig, egenprodusert programvare var én av grunnene til at vi elsket Ascend P1.

HEISANN: Her har Huawei Ascend P6 sin nettleser spist opp komplett.no, og vi sitter igjen med bare stjerner.
HEISANN: Her har Huawei Ascend P6 sin nettleser spist opp komplett.no, og vi sitter igjen med bare stjerner. Vis mer

Ytelse

Ascend P6 sliter med de samme problemene vi opplevde hos P2. Blant annet at lysstyrken plutselig bestemmer seg for å dempes, at nettleseren plutselig slår seg helt vrang, at elementer plutselig begynner å lugge og at apper som Spotify plutselig blir et tomt skall uten innhold. Det er ikke ofte, men det er ofte nok til at det er irriterende.

Hjemskjermene glir heldigvis silkemykt og raskt. De fleste apper oppfører seg også pent, med noen unntak, som Google Maps. Her går det direkte hakkete for seg, og da dette er en app mange bruker regelmessig trekker det ned helhetsinntrykket.

Telefonen leveres med nettleseren Chrome, men denne yter dårligere enn telefonens egne nettleser, som varierer fra nærmest silkemyk til helt grei. Nettleseren sliter av og til med formatering, men på de mest populære mobilsidene går det som regel helt fint.

Å spille på Huawei Ascend P6 er fullt mulig, men ikke alltid en fornøyelse. Angry Birds går nesten smertefritt, det samme gjør Minecraft, mens Mini Motor Racing går greit og Carmageddon akkurat godt nok til å være godkjent.

Ytelsestestene vi har kjørt vitner om at Ascend P6 er en typisk mellomklassemobil, og yter omtrent som Ascend P2. Spesielt på grafiske tester faller den bak, og yter blant annet bare halvparten så bra i Epic Citadel som Samsung Galaxy S4 og HTC One, til tross for at disse to kjører høyere oppløsning enn P6.

Les også:

AUDA: Huawei Ascend P6 er pen, men du trenger ikke ha doktorgrad i industridesign for å se hvor de finner "inspirasjon" fra.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
AUDA: Huawei Ascend P6 er pen, men du trenger ikke ha doktorgrad i industridesign for å se hvor de finner "inspirasjon" fra. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Lyd med ekko

Lyden du får i hodetelefonene dine blir hul og lav. Med den innebygde funksjonen Dolby Digital Plus på standardinnstilling får også lyden en merkelig klang, nærmest som et ekko.

SMART: Denne dimpen sitter i hodetelefonutgangen på Huawei Ascend P6 ut av boksen. Du bruker den til å åpne skuffene for SIM- og minnekort.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SMART: Denne dimpen sitter i hodetelefonutgangen på Huawei Ascend P6 ut av boksen. Du bruker den til å åpne skuffene for SIM- og minnekort. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Batteriet er en hyggeligere affære, og vi har ikke hatt problemer med å holde mobilen gående hele dagen.

Som regel har heller ikke dekning vært noe problem, men vi har opplevd at både mobil- og wifi-signalet plutselig har forsvunnet, for så å dukke opp igjen. Det opplever vi sjelden på andre telefoner.

Et større problem er at telefonen kan bli svært varm. Den er tynn og laget av metall, så det lå i kortene. Vi leser at noen til og med får overoppheting-varsler i Android, men så ille har det ikke gått med oss.

Fargeløst kamera

Kameraet i Huawei Ascend P2 gjør en god jobb på nærbilder, med pen bokeh-effekt som duser ut bakgrunner. Men kameraet gjør ikke en spesielt god jobb på så mye annet.

Vi ender ofte opp med uskarpe bilder, og uansett hvor skarpe de er blir de nesten alle fargeløse. Det virker nærmest som om Huawei har inkludert et Instagram-filter som suger fargen ut av bildene for en misforstått retroeffekt.

Derfor kan du få blinkskudd med Ascend P6, men det er dessverre heller unntaket enn regelen.

Her ser du et knippe testbilder fra telefonen:

Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke

På video er det ikke særlig mye bedre. Hverken farger eller eksponering sitter, og det går ristete for seg.

Slik blir video fra Huawei Ascend P6:

Konklusjon

Fra øyeblikket da vi først så den lekre esken til Huawei Ascend P6, pakket opp den pene mobilen og kjente den kjærtegne hånden, krysset vi fingrene for at opplevelsen ville stå i stil til utseendet. At dette kunne være den rimelige Huawei-telefonen som ville sette selskapet på det norske mobilkartet.

Slik er det dessverre ikke. Ytelsen varierer fra silkemyk til hakkete, kameraet fra bra til elendig, operativsystemet fra smart til dumt, og totalopplevelsen fra god til frustrerende. Dermed kunne den klatret til midten av treet, men når vi ser hva du får for den samme prislappen faller Ascend P6 litt under midt på treet.

SYND: Vi hadde håpet Huawei Ascend P6 kunne fått et terningkast nærmere modellnavnet. Men den gang ei.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SYND: Vi hadde håpet Huawei Ascend P6 kunne fått et terningkast nærmere modellnavnet. Men den gang ei. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

For 3.000 kroner og nedover finner du nemlig en haug mobiler som gir deg langt mer for pengene, spesielt om du velger en eldre modell som fortsatt duger, for eksempel:

Faller du pladask for utseendet til Ascend P6, og får den til en god pris, kan du installere en annen hjemskjerm og et nytt tastatur og kanskje få glede av den. Men slik den fremstår ut av boksen, og med dagens pris, fortjener den ikke noe mer enn tre prikker på terningen.

Testresultat

Huawei Ascend P6

Flott design, tidvis fin ytelse, nok batteri, god skjerm.

Dårlig Android-skall, svakt kamera, ustabil, tidvis hakkete ytelse, dårlig lyd, kan bli svært varm.

Se alle våre tester