ET NYTT HÅP: Huawei håper å bli enda større, og skal konkurrere med Ascend P2.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
ET NYTT HÅP: Huawei håper å bli enda større, og skal konkurrere med Ascend P2. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Huawei Ascend P2

Kineserne vil fortsette å satse knallhardt, og lanserer oppfølgeren til fjorårets overraskelse.

"Årets store overraskelse" kalte vi mobilen Huawei Ascend P1 da vi testet den i fjor. Den var billig, og den var god. Men ikke riktig god nok.

LES OGSÅ:

Det håper det kinesiske selskapet å rette opp i år, når de nå lanserer Huawei Ascend P2.

- Det er nå ti år siden vi begynte med mobiler og forbrukerfokus. Og det har vært krevende, innrømmet merkedirektør Amy Lou fra scenen under pressekonferansen på Mobile World Conference i Barcelona.

Konferansen starter ikke offisielt før i morgen, men Huawei klarte ikke å holde seg. Og DinSide var på plass da sirkuset startet.

Lou varsler at de nå satser for fullt, og hevder å allerede være den tredje største smarttelefonprodusenten i verden, med 23 millioner enheter solgt i 2012.

- Det tar tid å etablere et merke. Og vi må fortjene at folk vil kjøpe produktet vårt, sa Lou.

Løsningen i år skal altså hete Ascend P2. Og i hele sin gjennomgang av telefonen viste de til hvordan deres mobil skulle være bedre enn konkrete konkurrenter, som Samsung Galaxy SIII.

Her ser du DinSides raske gjennomgang av telefonen:

Les også: Sjekk denne nye supertelefonen!

Støtter raskere LTE

Huawei Ascend P2 har en 4,7 tommer stor skjerm, med 1280 ganger 720 piksler. Den kjører en prosessor fra Hisilicon, klokket til 1,5 GHz over fire kjerner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kameraet har 13 megapiksler, og HDR-video, slik også HTC One skal få. RAM-en ligger på én gigabyte, mens det interne minnet har fått 16 gigabyte.

- Dette er verdens raskeste mobil! lovet Huawei fra scenen, men her snakker vi ikke om ren prosessorkraft.

Det de henviser til, er at den støtter LTE-standarden CAT4. Dette skal kunne gi nedlasting på 150 Mbps, men foreløpig er vanlig LTE mye å håpe på for mange, så dette er det mange som ikke får noen glede av.

Det du derimot kan få glede av, er batteritiden. Huawei hevder å ha knotet det til så den krever mindre strøm enn vanlig, og batteriet ligger på respektable 2.420 mAh.

Her ser du flere bilder av Huawei Ascend P2:

ET NYTT HÅP: Huawei håper å bli enda større, og skal konkurrere med Ascend P2. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke

Huawei Ascend P2 er ikke noen toppmobil i ordets rette forstand, spesielt ikke etter at HTC lanserte sin One nylig, med blant annet 1080p-skjerm. Men P2 blir relativt rimelig: Veiledende pris er 399 euro. På skrivende tidspunkt tilsvarer dette omlag 3.000 kroner.

Les også: Den lar deg bruke det gamle iPhone-utstyret

Ser bra ut

DinSide fikk så vidt fiklet litt med telefonen, og førsteinntrykket er absolutt godt.

Akkurat som forløperen P1 ser den ut til å være svært responsiv. Og akkurat som forløperen, er den både lett og tynn. Men ikke like tynn som før; tykkelsen er nå 8,4 millimeter. Visstnok fordi kameraet tar såpass mye plass.

Programvaren har fått kraftige modifikasjoner denne gangen, så du kan ikke regne med en så ren Android-opplevelse som på P1. Men heldigvis ser den ut til å være responsiv. Om den også er funksjonell, får vi nærmere på når vi får den inn til test.