Huawei Ascend P2 med Emotion UI

Huawei sin egen Android-versjon gjør noen vågale valg. Se video!

"Android 4.0, AMOLED og syltynn kropp gjør denne Huawei-modellen til årets store overraskelse" skrev DinSide da vi testet Huawei Ascend P1 for ett år siden.

Les også: Test av Huawei Ascend P1

I år kommer Huawei med oppfølgeren; Ascend P2. Vi var tilstede da kineserne lanserte den på MWC-messen i Barcelona tidligere i år, og det stod ikke på kruttet. Den ble blant annet kalt "verdens raskeste mobil", ikke på grunn av prosessorkraft, men på grunn av støtte for enda raskere 4G. Noe Huawei bekrefter overfor DinSide at vi ikke får glede av her til lands. Ikke ennå, i alle fall.

Les også: Lanserte Huawei Ascend P2 – ikke noen toppmobil i ordets rette forstand

IPHONE-VRI: Det kan fort bli bråk om man sammenlikner Android og iOS, men ved å fjerne "app drawer" har Huawei Ascend P2(til venste) definitivt tatt et skritt i retning iPhone (til høyre).  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
IPHONE-VRI: Det kan fort bli bråk om man sammenlikner Android og iOS, men ved å fjerne "app drawer" har Huawei Ascend P2(til venste) definitivt tatt et skritt i retning iPhone (til høyre). Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Det er flere forskjeller mellom P1 og P2, men den mest åpenbare er Android-versjonen. Da vi testet P1 skrøt vi av en relativt ren Android 4.0-opplvelse, men i P2 har Huawei stappet inn sitt Android-skall Emotion UI.

Og det skiller seg kraftig fra andres løsninger. Blant annet på grunn av de mange temaene og mangelen på en oversikt over alle appene. Her ligger alt på hjemskjermene, akkurat som på iPhone.

Hvordan Emotion UI ser ut i bruk på Huawei Ascend P2, og de spesielle temaene, ser du i videoen over!

4G-miniruter med terningkast fem – test av Huawei Mobile WiFi E5776