LEGGES NED: Videotjenesten HTC Watch vil snart være borte fra det norske markedet.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LEGGES NED: Videotjenesten HTC Watch vil snart være borte fra det norske markedet. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

HTC Watch lagt ned

HTCs egne videotjeneste var ikke populær nok i Norge.

HTC Watch er en tjeneste for å leie og kjøpe filmer på HTC-telefoner.

Filmbutikken skulle egentlig åpne i Norge sommeren 2011, men i juni samme år meldte DinSide at tjenesten ble utsatt. "Forhåpentligvis ikke så lenge", skrev vi.

Men lang tid tok det; ikke før april 2012 kunne vi fortelle at tjenesten var åpnet i Norge. "Lite utvalg, greie priser" var vårt inntrykk da. Siden den gang har gigantene HBO Nordic og Netflix kommet på banen med sine videotjenester, som også er tilgjengelige via mobilen.

Les også: Slik er videotjenesten HTC Watch

Og nå, ett år senere, har HTC kastet inn håndkledet og lagt ned videobutikken sin i Norge.

Beklager nedleggelsen

"Som bruker av tjenesten HTC Watch ønsker vi å varsle deg om at butikken fra 15.mai vil ikke lenger vil være tilgjengelig" står det i en e-post HTC har sendt sine kunder.

LITE UTVALG: Da vi testet tjenesten etter lansering var utvalget av filmer ganske sparsomt.
LITE UTVALG: Da vi testet tjenesten etter lansering var utvalget av filmer ganske sparsomt. Vis mer


Fra 15. mai er det altså slutt. Men filmer du allerede har kjøpt skal fortsatt være tilgjengelige.

"Takk for at du har vært en HTC Watch-kunde, og be vi ber om unnskyldning for enhver ubeleilighet" skriver HTC i e-posten.

Les også: Test av HTC One – en av årets beste mobiler

Lite brukt

Norge er ikke det eneste landet hvor HTC Watch forsvinner. Også Danmark, Italia, Nederland, Spania og Sverige blir snart uten videotjenesten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide har forsøkt å få HTC til å forklare oss hvorfor de legger ned tjenesten, foreløpig uten hell. Men det skal visstnok handle om manglende bruk.

– Mens vi fortsetter å levere nytt innhold til HTC Watch, bestemte vi oss for å fokusere vårt arbeid på markedene med høyest engasjement. Etter 31. mai vil vi avslutte støtten for HTC Watch i landene med minst trafikk, sier HTC i en pressemelding ifølge Engadget.

For de fleste vil ikke nedleggelsen ha altfor mye å si. Skal du se film på mobilen finnes det nemlig nå en rekke andre tilbud. iOS-brukere har for eksempel iTunes, mens HBO Nordic og Netflix også har sine egne mobilapper.

Les også: Kundene slipper ikke unna – så dyrt er det å si opp HBO Nordic