OFFLINE: Her ser vi på Star Trek uten nett. En av de kjekke funksjonene i HTC Watch.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
OFFLINE: Her ser vi på Star Trek uten nett. En av de kjekke funksjonene i HTC Watch. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

HTC Watch er åpnet i Norge

Nå kan du leie og kjøpe filmer på HTC-telefonen din. Vi har testet.

HTC varslet under bordet før påske at deres filmtjeneste HTC Watch snart ville åpne dørene i Norge. Og nå er den her.

Har du en HTC-telefon, kan du nå gå inn i HTC Watch-appen og leie og kjøpe film.

Det har vi gjort.

HTC sin nye toppmodell HTC One X imponerer – les vår test!

Lite utvalg, greie priser

Selve HTC Watch-appen er langt fra imponerende. Den ser ikke spesielt pen ut, og gir deg få valg. Men det spiller heller ingen stor rolle; det er innholdet som er interessant.

Foreløpig er det bare spillefilmer som er tilgjengelig, og disse blir delt opp i ulike kategorier som "Topp 10" og "Nylanserte filmer", i tillegg til sjangere. Du kan også søke, men det er liten vits, da utvalget foreløpig er ganske sparsomt. Vi fant:

  • 17 komedier
  • 27 dramafilmer
  • 17 action-filmer
  • 16 thrillere
  • 11 science fiction-filmer

Men dette betyr slett ikke at HTC Watch har 88 filmer. Mange av filmene befinner seg nemlig i flere kategorier samtidig.

LITE UTVALG: Da vi testet tjenesten etter lansering var utvalget av filmer ganske sparsomt.
SPARSOMT: Det er ikke mye informasjon du får i HTC Watch. Vi savner samarbeid med tjenester som IMDB. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke

Her kan du se hvordan tjenesten ser ut:

Alle filmene kan kjøpes, mens omlag halvparten også kan leies. Prisen er 69 eller 129 kroner for kjøp, og 29 eller 39 kroner for leie. For å få gjort dette må du registrere en HTC Watch-konto og legge inn bankkortet ditt. Under vår lyntest gikk dette veldig raskt og greit, helt uten problemer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå kan du leie film med Voddler på Android – og appen kan noe iPhone sin ikke kan

Rask nedlasting, fungerer uten nett

Når du har funnet en interessant film i listene, kan du gå inn for å se trailer og lese litt om den. Men du finner ingen informasjon fra andre kilder som for eksempel IMDB inne i appen.

SPARSOMT: Det er ikke mye informasjon du får i HTC Watch. Vi savner samarbeid med tjenester som IMDB.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SPARSOMT: Det er ikke mye informasjon du får i HTC Watch. Vi savner samarbeid med tjenester som IMDB. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Videre trykker du på "kjøp" eller "leie". Kjøper du den er den tilgjengelig gjennom appen så lenge tjenesten eksisterer, på opptil fem HTC-enheter. Leier du filmen må du se den i løpet av 30 dager, og når du har startet filmen må du fullføre den i løpet av 24 eller 48 timer, alt ettersom hva filmstudioet har bestemt.

Filmene lastes ned til enheten uansett om du kjøper eller leier. Dette gikk under vår test ganske så raskt, og du se filmen mens den lastes ned. Fordelen ved nedlasting er selvfølgelig at du ikke er avhengig av nettforbindelse når du vil se filmen, for eksempel på flyet. Vi slo av alle dataforbindelser, og fikk sett det av filmen vi hadde lastet ned uten problemer. Så film på fly skal fungere brillefint.

God kvalitet, norsk tekst

Filmene har fin kvalitet, uten at vi vet nøyaktig hvor fin i rene tall. Men en film på 120 minutter tar i alle fall rundt 1,3 gigabyte, og ser bra ut på selv den store HTC One X-skjermen vi testet tjenesten på.

En positiv overraskelse er at filmene, i alle fall den vi leide (Star Trek), er tekstet på norsk. Interessant er det også at tekstingen bare går på én linje, så du slipper at den lille skjermen din dekkes av norske bokstaver.

Alt i alt ser tjenesten ut til å fungere fint, men som vi allerede har nevnt: Utvalget må bli langt bedre før dette er noe salgsargument for HTC-telefoner. De filmene som sist ble lagt inn i tjenesten er Super 8 (2011), Heartbreak Kid (2008) og Charlottes Tryllevev (2008).

Så noe "tryllevev" (hva nå enn det egentlig skal bety) vil vi ikke kalle HTC Watch. I alle fall ikke ennå.