Med sine 4,7 tommer er HTC Sensation XL blant de største telefonene i dagens marked.
Med sine 4,7 tommer er HTC Sensation XL blant de største telefonene i dagens marked.Vis mer

HTC Sensation XL og HTC Rhyme

Beats-lyd, filmleie og trådløs lading – HTC har en del spennende å by på denne høsten.

HTC er en av Android-aktørene som selger flest telefoner og lanserer støtt og stadig nye modeller. Denne høsten har de flere spennende Android-telefoner på menyen, og vi tilbrakte en times tid med to av nyvinningene; Sensation XL og Rhyme.

Tar vi den største først, er Sensation XL en oppusset og forstørret versjon av HTC Sensation, som til nå har vært selskapets toppmodell. Dette blir den andre HTC-telefonen med innbakt Beats-teknologi; i likhet med lillebror Sensation XE.

Beats-merkingen innebærer at telefonene har en spesiallaget lydprosessor, i tillegg til at den selges med Beats-øreplugger eller -hodetelefoner (ca 300 kroner prisforskjell). Sensation XL har også tre lydprofiler, avhengig av om du har plugget i Beats-ørepluggene, -hodetelefonene eller bruker et annet hodesett.

Fyldig Beats-bass

Vi fikk en demonstrasjon på hvordan dette fungerte i praksis, og siden den tilpassede lydprofilen kan slås av og på, var det lett å merke forskjell. Med Beats-profilen aktivert ble lydbildet langt mer spenstig, i tillegg til at både volum og bass økes. De utsendte fra HTC skrøt av flere blindtester de hadde utført de siste dagene (med de samme hodetelefone på andre telefoner) der Sensation XL kom seirende ut, men det er ikke nødvendigvis slik at alle typer musikk låter bedre med slike lydinnstillinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beats-hodesettet Solo følger med i pakken når du kjøper Sensation XL og koster rundt 1300 kroner i løssalg.
Beats-hodesettet Solo følger med i pakken når du kjøper Sensation XL og koster rundt 1300 kroner i løssalg. Vis mer


Sensation XL har en bakside i aluminium, 2 LED-pærer og Beats-logo.
Sensation XL har en bakside i aluminium, 2 LED-pærer og Beats-logo. Vis mer


Ellers likte vi godt konstruksjonen på Sensation XL. Som modellnavnet antyder er den ganske stor (4,7 tommer over diagonalen), men HTC har uansett klart å lage en telefon som så vidt kommer under centimereren i tykkelse. Det gir en slank formfaktor, men allikevel et solid kvalitetsinntrykk der deler av telefonen er laget i aluminium.

Når det gjelder forskjeller til den eksisterende Sensation-modellen har altså XL en større skjerm, men (kanskje noe ironisk) lavere oppløsning. Mens HTC Sensation har 540x960 piksler, har XL-utgaven de mer vanlige 480x800 pikslene. Sensation XL har også "bare" enkeltkjerneprosessor, men den snurrer til gjengjeld på 1,5GHz (1,2GHz dobbeltkjerne på Sensation). Dette oppleves uansett som mer enn nok, der forskjellen nok først og fremst blir å spore i 3D-spill og annen "tung" bruk.

En fordel med XL-utgaven er imidlertid at den kommer med 16GB internminne (1GB på Sensation), men støtter da ikke utvidelse via minnekort. Kameraet på 8 megapiksler har dessuten et lyssterkt objektiv (f/2,2) og bakbelyst sensor, og batterikapasiteten er også økt noe – fra 1520 mAh til 1600mAh.

Merk også at HTC nå har et samarbeid med Dropbox som gjør at de nye HTC-modellene kommer med 5GB gratis lagringsplass hos Dropbox; altså 3GB i tillegg til de 2 som er standard i gratisversjonen av tjenesten.

Slik bruker du Dropbox smartere

HTC Sensation XL lanseres i løpet av de nærmeste par ukene og ser ut til å koste drøye 5000 kroner i de billigste nettbutikkene med Beats Solo-hodetelefonene og snaue 5000 med Beats-øreproppene. Hodetelefonene koster ca 1300 kroner i løssalg.

"Kvinnetelefonen" HTC Rhyme

HTC var opptatte av at HTC Rhyme er en telefon designet av kvinner, og ikke nødvendigvis for kvinner, og spør du oss var dette en svært delikat modell som også den maskuline delen av folket bør ta en titt på. Den har også et par ess i ermet.

Dockingstasjonen som følger med HTC Rhyme har høyttalere og lader telefonen når du legger den oppi.
Dockingstasjonen som følger med HTC Rhyme har høyttalere og lader telefonen når du legger den oppi. Vis mer


Da snakker vi først og fremst om den medfølgende dockingstasjonen som er tiltenkt nattbordet. Rhyme har tre kontaktpunkter på baksiden som gjør at du bare kan legge telefonen i docken slik at den lader – uten at du trenger å plugge i en ledning. Når telefonen befinner seg i docken får du også en spesialtilpasset låsskjerm med klokke, rask tilgang alarmfunksjonen, kalender og musikkavspillingskontrollere. Dockingstasjonen har også innebygde høyttalere og kommuniserer med telefonen via Bluetooth.

HTC Rhyme har tre kontaktpunkter på baksiden som sørger for å lade telefonen når du legger den i dockingstasjonen.
HTC Rhyme har tre kontaktpunkter på baksiden som sørger for å lade telefonen når du legger den i dockingstasjonen. Vis mer


Med i pakken får du også en såkalt charm – en kubisk lyspære som kan plugges inn i hodetelefonutgangen og blinker når du mottar SMS, samtaler etc. Tanken her er at denne f.eks. kan henge på utsiden av bagen din slik at du ikke går glipp av noe selv om telefonen ligger gjemt bak en glidelås.

Sense 3.5 er tonet ned noe i forhold til versjon 3 og har blant annet kjekke widgets for å lese meldinger og epost direkte på hjemmeskjermen.
Sense 3.5 er tonet ned noe i forhold til versjon 3 og har blant annet kjekke widgets for å lese meldinger og epost direkte på hjemmeskjermen. Vis mer


HTC Rhyme kommer også med HTC Sense 3.5 (selskapets Android-"skall"), og dette er faktisk tonet ned noe i forhold til versjon 3; en endring vi synes høres fornuftig ut, siden Sense etter hvert har blitt på grensen til overfylt med valgmuligheter.

Den siste versjonen av Sense har et renere uttrykk, noe færre valg her og der og også noen kjekke widgets, som den du ser til høyre der du kjapt kan lese innkommende SMS/eposter, spille musikk etc. ved å klikke på feltet til høyre på den aktuelle bryteren.

Spesifikasjonsmessig er denne modellen svært lik HTC Desire S, som fikk en velfortjent femmer da vi testet den tidligere i år, men bedre på et par punkter: batteriet (ca 10% større kapasitet) og mengden internminne (4GB vs 1GB).

Prisen (med charm og dockingstasjon) ligger på mellom 3600 og 4000 kroner i de rimeligste nettbutikkene, og telefonen er rett rundt hjørnet.

HTC Watch i oktober

"Politikk", svarte HTC-representanten på spørsmålet om hvorfor filmtjenesten HTC Watch til nå er fire måneder forsinket, men nå ser det ut til at lansering også i Norge er nært forestående. Sverige og Danmark har fått tilgang på tjenesten allerede, som lar deg leie eller kjøpe film på telefonen; også med støtte for å lagre hele filmen slik at du kan se den på flyturen.

Tjenesten vil da være kompatibel med Sensation, Sensation XL, Sensation XE og nettbrettet Flyer. Vi kommer tilbake med en test av HTC Watch når tjenesten blir lansert i Norge.