HTC Sensation XE byr på bedre lyd, raskere prosessor og større batterikapasitet enn forgjengeren. Og så er den litt rødere.
HTC Sensation XE byr på bedre lyd, raskere prosessor og større batterikapasitet enn forgjengeren. Og så er den litt rødere.Vis mer

HTC Sensation XE annonsert

Oppgradert Sensation med Beats-lyd.

Ser vi bort i fra 3D-telefonen Evo 3D, er det fortsatt Sensation som er å anse som HTCs toppmodell på Android-plattformen.

Vi var ikke fra oss av begeistring da vi testet telefonen, og mente at telefonen selv med høy prislapp ikke kunne måle seg med Samsung Galaxy S II hva gjaldt ytelse.

DinSides mobiltester

Men nå relanseres Sensation i en enda bedre utgave.

HTC Sensation XE blir den første HTC-telefonen med Beats Audio. Tidligere i sommer kjøpte HTC seg opp i Beats by Dr. Dre og lover derfor at den nye Sensation-modellen skal by på svært god lyd.

Også prosessoren er oppgradert – mens den eksisterende Sensation-modellen har en dobbeltkjerneprosessor som snurrer på 1,2GHz, sparkes denne opp til 1,5GHz i XE-utgaven. De som tenker at dette da betyr lavere batterilevetid enn før, kan trøste seg med at også batteriet oppgraderes i samme slengen, men hvor mye kommer ikke frem av pressemeldingen.

Oppdatert: Kapasiteten til det nye batteriet blir 1730mAh, mot 1500mAh på Sensation.

Beats-oppkjøpet gjør også at telefonen leveres med Beats-ørepropper, og når du plugger disse inn i telefonen, vil den bruke en spesialtilpasset lydprofil. Øreproppene har også fjernkontroll på ledningen slik at du kan hoppe til neste og forrige sang etc. Telefonen blir også levert med 16GB minnekort (8GB på eksisterende Sensation).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Salgsstart blir i oktober her til lands, men prisen er foreløpig ukjent.

Les også: TEST: HTC Sensation