HTC Sensation har god byggekvalitet og er den mest elegante HTC-telefonen vi har sett til nå. Foto: Pål Joakim Olsen
HTC Sensation har god byggekvalitet og er den mest elegante HTC-telefonen vi har sett til nå. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

HTC Sensation, førsteinntrykk

Toppmodellen fra HTC er et pent stykke telefon.

Denne våren er det først og fremst to telefoner som har vært etterlengtet blant sultne Android-kjøpere som vil ha en ny toppmodell; Samsung Galaxy S II og HTC Sensation.

Samsung-telefonen er allerede testet bak lenka du nettopp passerte og høstet store lovord, som til slutt ble berømmet med en sekser på terningen.

Nå har vi så vidt stiftet bekjentskap med HTCs toppmodell, Sensation, og selv om vi kommer til å kjøre en full test av den over helga, deler vi mer enn gjerne våre førsteinntrykk i denne artikkelen.

Solid kvalitetsfølelse

Vi tør påstå at Sensation er den peneste telefonen HTC har kommet med til nå. Kvalitetsfølelsen når man løfter den opp er svært god, og mest påfallende i forhold til andre modeller er den konkave utformingen på skjermen som gjør at den buer opp i kantene, på samme måte som Google Nexus S, og som det nå også ryktes om at neste utgave av iPhone vil få.

 Foto: Pål Joakim Olsen
Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Fordelen med denne designen er at skjermen aldri er det ytterste punktet når telefonen ligger snudd på et bord. Derfor er det heller ingen fare for riper om den skyves bortover en ruskete bordflate.

 Foto: Pål Joakim Olsen
Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Bakdekselet er laget i såkalt "unibody"-design og er overraskende stort når vi åpner telefonen. Som du ser på bildet går det også rundt toppen av telefonen og inkluderer til og med gitteret foran høyttaleren. HTC har valgt å plassere alt av antenner etc. i selve dekselet som gjør at telefonen kan lages enda litt smalere enn hva tilfellet er for en del andre telefoner, der slike ting er plassert på siden. Det gjør også at Sensation er noen små millimetere tynnere enn nevnte S II, og det merkes – det er litt lettere å nå øverste høyre hjørne med venstre tommel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skarp skjerm

Skjermen har såkalt qHD-oppløsning, altså en fjerdedel (quarter) av full HD. Det betyr med andre ord 960x540 punkters oppløsning (1920/2 x 1080/2), som også er fordelaktig når det gjelder nedskalering av videofiler i full HD-oppløsning.

 Foto: Pål Joakim Olsen
Foto: Pål Joakim Olsen Vis merSensation har, som seg hør og bør, også fått siste utgave av Sense-grensesnittet, altså versjon 3.0 som også er å finne på HTC Flyer. Den største nyheten finnes allerede på låsskjermen (altså skjermbildet som vises når du låser opp telefonen) og gir deg mulighet til å dra et ikon ned i en ring for automatisk å starte denne applikasjonen. I tillegg kan du velge blant en håndfull widgets til låsskjermen, som f.eks. de siste Facebook-oppdateringene fra vennene dine, neste kalenderavtaler e.l.

Kommer med filmtjeneste

Den kanskje mest spennende nyheten med Sensation er lanseringen av filmtjenesten HTC Watch, som lar deg kjøpe og leie film direkte fra telefonen, for så å se den enten på de 4,3 tommene eller koble telefonen direkte til en HDTV for visning i 720p-oppløsning. Til å begynne med får vi samme innhold som Storbritannia, dvs. uten norske undertekster, men i følge HTC skal det være snakk om svært aktuelle filmer; enkelte ganger til og med før de kommer på kino her til lands. Tjenesten lanseres imidlertid ikke før 15. juni, så den får vi teste i andre omgang (vel, tredje omgang for å være korrekt).

Og under panseret, altså – en 1,2GHz prosessor kapabel til å dra det aller meste.

Vi skal som vanlig teste telefonen i utstrakt grad over helgen, så se opp for full test tidlig i neste uke. Siden denne telefonen er posisjonert så tett inntil Galaxy S II både med tanke på pris, spesifikasjoner og lanseringstidspunkt har vi klamret oss fast i testeksemplaret av sistnevnte slik at vi får testet vårens to Android-beist side om side.

Er det spesielle ting du mener vi bør sjekke ut, hører vi fra deg i kommentarfeltet under.