Flyer, Incredible S og ChaCha er tre av de nye HTC-modellene denne våren.
Flyer, Incredible S og ChaCha er tre av de nye HTC-modellene denne våren.Vis mer

HTC presenterer Incredible S, Desire S, Wildfire S, Chacha og Flyer

Fire nye telefoner og ett nettbrett blir sluppet i det norske markedet denne våren.

Kampen om smartmobilkundene blir stadig hardere, og HTC Desire var en av fjorårets største suksesser og ble berømmet med en sekser på vår terning.

Denne våren lanseres oppfølgeren, Desire S, samt tre andre telefoner fra HTC. I tillegg vil også selskapets første nettbrett dukke opp i form av modellen Flyer, som blir å finne på markedet i begynnelsen av mai.

Slik er HTC Flyer

HTC Wildfire S

Begynner vi med den minste bukkene bruse, er Wildfire S selvsagt oppfølgeren til fjorårets Wildfire, som måtte ta til takke med en treer på vår terning. Ett av ankepunktene var den lave oppløsningen på 320x240, og denne er heldigvis doblet til 320x480 i Wildfire S, og det synes godt, der skjermen fremstår langt skarpere enn før.

 Foto: HTC
Foto: HTC Vis mer


Da vi så Wildfire S på HTCs pressevisning ble vi faktisk litt imponerte – den er nemlig ganske liten og snerten (3,2 tommer, 105 gram), og kommer også i en lillafarge vi vil tro kan fri til den feminine delen av befolkningen (ved siden av sort og hvit).

Ellers har telefonen en prosessor på 600MHz, 5Mp kamera på baksiden og støtter også Bluetooth v3.0. Den vil også kjøre siste versjon av Android; versjon 2.3 (Gingerbread).

Telefonen lanseres i april, og prislappen ligger på ca 2400 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

HTC ChaCha

Over middels glad i Facebook? Da kan ChaCha være noe for deg - dette blir nemlig den første mobiltelefonen her til lands med en dedikert Facebook-knapp, som lyser opp når du ser på noe som kan deles, enten det er en nettside, et bilde fra fotoalbumet, en sang du hører på e.l. Ett trykk på knappen, og vips, så er elementet delt.

 Foto: HTC
Foto: HTC Vis mer


Du kan også holde knappen inne for å aktivere Places-funksjonen, som lar deg "sjekke inn" på ulike steder rundtom i verden og fortelle hvem du er sammen med.

Som du ser på bildet har telefonen også fullt tastatur – den norske utgaven vil ikke ha dedikerte knapper for æ, ø og å, men tegnene blir å finne på sine vante plasser der du holder f.eks. p-knappen inne litt for å skrive å.

Ellers kjører også denne Android v2.3 og har en skjermoppløsning på 320x480; dog bare spredt på 2,6 tommer, så den fremstår ganske skarp. For ordens skyld er skjermen også berøringsfølsom, og telefonen har kamera både bak og foran; sistnevnte beregnet for videosamtaler.

Les mer om HTC ChaCha

Salgsstart blir bare i løpet av noen dager, til et par hundrelapper mer enn Wildfire S.

HTC Desire S

Selv om Desire-serien også har fått medlemmer i Desire Z og Desire HD, er det Desire S som regnes som selve oppfølgeren til HTC Desire. HTC anser dog fortsatt Desire HD som toppmodellen, og den koster også noen små hundrelapper mer enn Desire S.

 Foto: HTC
Foto: HTC Vis mer


Telefonen lanseres i begynnelsen av april med en prislapp tett oppunder 4.000 kroner, og for det får du en 3,7 tommer skjerm med 800x480-oppløsning (altså det samme som den opprinnelige Desire). Prosessoren på 1GHz er riktignok ikke en dobbeltkjerneprosessor, men Desire S har 768MB RAM og over 1GB intern lagringsplass, i tillegg til at minnekort selvsagt er støttet. Som seg hør og bør kjører også Desire S Android v2.3.

Kameraet har en oppløsning på fem megapiksler bak og 640x480 foran.

HTC Incredible S

Incredible er en modell som HTC har hatt suksess med i USA, og oppfølgeren lanseres nå også i Europa. Spesielt er designen interessant på denne telefonen, fordi den er designet innenfra og ut, slik at dekselet ikke opptar mer plass enn strengt nødvendig. Derfor er baksiden langt fra rett, men formet på samme måte som innmaten.

 Foto: HTC
Foto: HTC Vis mer


Skjermen er fire tommer stor (altså større enn Desire S' 3,7", men mindre enn Desire HD med 4,3"), og kameraet på baksiden har en oppløsning på åtte megapiksler, mens frontkameraet er på 1,3Mp.

En litt småfiffig løsning er de berøringsfølsomme menyknappene nederst på telefonen, som roterer når du vrir telefonen 90 grader slik at de alltid sees riktig vei.

Telefonen er allerede i salg til ca 4300 kroner i de rimeligste nettbutikkene, og eksemplar er underveis til testing på DinSide Mobil.

HTC Flyer

HTC er fullstendig klar over at de er sent ute med et nettbrett, men ville lage en variant som skilte seg fra resten av markedet, og resultatet er en HTC Flyer. Det mest oppsiktsvekkende er kanskje at det følger med en kapasitiv penn, som gjør at du kan skrive direkte på skjermen. Den er for øvrig 7 tommer stor, med en oppløsning på 1024x600.

 Foto: HTC
Foto: HTC Vis mer


Dermed henvender Flyer seg kanskje litt mer til businessmarkedet, med en egenutviklet applikasjon i samarbeid med Evernote, som gjør at notatene du tar automatisk blir lagret i nettskyen. I tillegg kan du spille inn lyd under møter og senere spille av møte mens dine notater vises underveis akkurat slik du noterte. Appen er også integrert med kalenderen din, slik at du får opp oppsatte møter direkte.

Det er også mulig å skrive direkte på hjemmeskjermen, men pennen brukes kun til skriving – knapper må du fortsatt trykke på med fingeren. Det du noterer på hjemmeskjermen huskes også selv om du slår av enheten.

For de som så vår sniktitt på HTC Flyer, skrev vi også om HTCs investering i spilltjenesten OnLive, der man bruker kraftige servere som prosesserer grafikken, før spillet sendes som en videostrøm til din enhet slik at svak maskinvare også kan spille snasne spill. HTCs norske representant var usikker på om de fikk dette på plass til norsk lansering, som for øvrig er satt til tidlig i mai. Det samme gjelder filmleie-tjenesten som også var en av nyhetene da Flyer ble presentert i Barcelona.

Ellers har HTC valgt å få for en enkeltkjerneprosessor på 1,5GHz på denne enheten, og HTC Sense (deres eget Android-grensesnitt som alle telefoner selges med) er oppgradert i alle bauger og kanter for å støtte nettbrett, og ser ganske så bra ut. Vi likte de små detaljene, som muligheten for å åpne en applikasjon direkte fra låsskjermen ved å dra den inn i en ring, eller at menyknappene flytter seg til langsiden dersom du holder nettbrettet i landskapsretningen.

Her er en liten videosnutt som viser pennen og Sense i aksjon (beklageligvis ble den ikke eksportert helt som forventet i videoredingeringsprogrammet):


For øvrig vil HTC Flyer oppgraderes til Android v3.0 (Honeycomb) senere.

Flyer kommer i tre varianter, og her er de veiledende prisene:

16GB WiFi: 4700,-
32GB WiFi: 5200,-
32GB WiFi+3G: 6000,-

Altså noe høyere iPad 2-prisene, men det skal sies at produktene ikke er helt sammenlignbare.

Flere saker fra DinSide Mobil