HTC One X er selskapets nye toppmodell, med HD-skjerm, kraftig prosessor og et lekkert ytre.
HTC One X er selskapets nye toppmodell, med HD-skjerm, kraftig prosessor og et lekkert ytre.Vis mer

HTC One X

Vi lar oss imponere av HTCs nye toppmodell.

(Barcelona/DinSide) Vi har klådd et par minutter på HTCs nye toppmodell, One X, og liker definitivt det vi ser.

Se video nederst i artikkelen!

Telefonen er et lekkert skue. Konstruksjonen består av polykarbonat på samme måte som f.eks. Nokia Lumia 800, og skjermen på 4,7 tommer har HD-oppløsning, altså 1280x720 piksler. Skjermen (Super LCD) stiger også litt opp fra resten av konstruksjonen, og med liten avstand opp til glasset føles den veldig "nær" når man håndterer telefonen.

Til tross for et kraftig batteri (1800mAh) og solid innmat (4-kjerners prosessor, NFC) fremstår telefonen som svært tynn og elegant – vekten er bare på 130 gram og tykkelsen 8,9mm.

Sense (HTCs egenutviklede Android-brukergrensesnitt) er også tilgjengelig i ny versjon. Versjon 4.0 henter mye fra versjon 3.5, og det er positivt i våre øyne, siden 3.5 føltes som en litt lettere og mindre "bloated" versjon enn tidligere. HTC One X kjører siste versjon av Android, men HTC har gjort såpass mange tilpasninger at det blå "Tron-utseendet" som finnes i f.eks. Galaxy Nexus er helt borte.

Eksempelvis har de også gjort om måten du kan bytte mellom de nyligste appene på. Når du trykker på denne knappen, vises programmene i en slags coverflow-variant som i våre øyne ser langt mer elegant ut enn det som er standard i Android 4.0.

Artikkelen fortsetter under annonsen

HTC One X


Bedre kamera

Også kameraappen er oppgradert. Det er gledelig å se at du nå kan starte videopptak eller ta bilde fra det samme skjermbilde (uten å bytte modus), og HTC har også gjort det slik at du kan ta bilder mens du filmer.

Holder du utløserknappen nede, kan du også ta seriefoto, og HTC skryter veldig av kameraets hastighet på denne telefonen. Skuddtakten er fem bilder pr sekund inntil 100 bilder; noe vi hadde blitt imponerte over selv på et vanlig digitalkamera. Imponerende er også at objektivet har største blenderåpning på f/2,0, som slipper inn 44% mer lys enn de med f/2,4, som er ganske vanlig blant dagens toppmodeller.

Firekjerneprosessoren sørger også for en svært flytende opplevelse, et punkt der vi følte at HTC Sensation ikke helt strakk til. Det skal også nevnes at den 4,7 tommers skjermen brukes i sin helhet til bildet, med kapasitive knapper under for hjem/tilbake/bytt program. Disse tar opp skjermplass på Galaxy Nexus.

Mye teknologi

HTC One X har ikke støtte for minnekort, men har 32GB innebygd minne som vi antar vil være nok for de aller fleste. Telefonen kommer også med NFC innebygd, Bluetooth 4.0 og HTCs egen Beats-lydprosessor. Denne fungerer nå på alle musikkapplikasjoner, og ikke bare på den medfølgende musikkspilleren.

Under får du en liten smakebit på hvordan telefonen oppleves i bruk. Vi liker veldig godt det vi ser, og hvis kamerabildene er så gode som HTC påstår, ser vi ikke bort i fra at dette kan bli en av de gjeveste telefonene på markedet når den dukker opp i butikkhyllene i april.


Flere saker fra Mobile World Congress