HTC One SV

Den peneste HTC-mobilen på lenge har også 4G. Men den mangler mye annet.

<strong>SAFTIG:</strong> HTC One SV ser svært bra ut, selv om fargene ikke lyser fruktfat på samme måten som for eksempel Nokia Lumia 920. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SAFTIG: HTC One SV ser svært bra ut, selv om fargene ikke lyser fruktfat på samme måten som for eksempel Nokia Lumia 920. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HTC holder liv i sin One-serie ved å lansere mobil på mobil med så nærliggende navn at du skal holde tunga med linjal for å ikke slurve.

Vi har allerede testet HTC One S, som vi kalte "en litt dårligere versjon av HTC One X", som forøvrig fikk sin arvtager i HTC One X+. Nå har One S sin arvtager også; 4G-mobilen HTC One SV.

Dette kan dog vanskelig kalles en versjon av One S, da de to blant annet har helt ulik design, og ulik pris. One S kostet omlag 4.500 kroner da den kom (nå rundt 2.700), mens One SV lanseres med en prislapp på rundt 3.500 kroner.

Dette tilsier at den er svakere enn forgjengeren. Men på noen områder er den også sterkere.

Les også: Se hvor mye du kan spare ved å vente litt før du kjøper mobil!

Blått er flott

HTC One SV tok oss på senga med sitt design. Allerede på boksen vil du kjenne denne elegante lusa på gangen.

<strong>PENT:</strong> Selv synes vi dette ser bra ut. Veldig bra, faktisk. HTC One SV er absolutt en av de peneste HTC-telefonene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PENT: Selv synes vi dette ser bra ut. Veldig bra, faktisk. HTC One SV er absolutt en av de peneste HTC-telefonene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

For One SV er en skikkelig pen mobil. Den går bort fra det sorte designet som har preget One-modellene foreløpig, og slår til med en dus blåfarget bakside. Den fås også i andre farger, men foreløpig har vi bare sett den i hvit eller blå her til lands. Hvordan de andre modellene tar seg ut kan vi ikke gå god for, men personlig liker vi den blå versjonen svært godt. Android-brukere er ikke bortskjemte når det gjelder fargerike mobiler, og selv om One SV knapt kan kalles noen regnbue, er den blå overflaten et friskt pust.

Baksiden er slett ikke speilblank, men heller ikke fullt like ru som for eksempel One X. Vi liker den godt som den er, og fremsiden er uansett like blank som mobiler alltid har vært. Mens de andre One-modellene har en skjerm som smelter inn i fronten, gir fronten til One SV inntrykk av at man har tatt et sylskarpt ninjasverd og delt en stein i to. Du kan legge den på bordet og se hvordan den spinner rundt nesten uten tegn til friksjon, om det skulle være interessant. Og skjermen bør ikke bli for ripete av den grunn, da den er dekket med Gorilla Glass 2.

Les også: Test av HTC One X+ – HTCs siste Android-toppmodell

Slik ser HTC One SV ut i all sin prakt:

Knappene holder standardformen, noe vi også liker, mens batteridekselet kan fjernes for å sette inn minne- og SIM-kort.

Det første minustegnet setter vi foran skjermen. Her får du det første hintet om at dette ikke er en toppmodell, da oppløsningen er begrenset til 800 ganger 480 piksler. Markedsleder akkurat nå, Sony Xperia V, har til sammenlikning 1280 ganger 720 på like stor overflate, og den samme oppløsningen har toppmodellen HTC One X+. Spørsmålet er dog hvor stor betydning dette faktisk har, og her er det mye opp til øyet som ser. Alt vil fremstå litt mer uklart på en lavere oppløsning; først og fremst liten tekst. Men tekst på mobiler er ofte ganske stor, så for mange vil det gå helt fint om man holder seg borte fra fullskala nettsider. Dessuten er skjermen forøvrig fin, og fargene farer ut av det HTC kaller "Super LCD 2"-skjermen. Men at skikkelige HD-skjermer gir et bedre inntrykk, det er det ingen tvil om.

<strong>JA, JA:</strong> HTC One SV kjører Sense-grensesnittet som alle andre HTC-Android-er. Nå begynner vi å gå litt lei. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
JA, JA: HTC One SV kjører Sense-grensesnittet som alle andre HTC-Android-er. Nå begynner vi å gå litt lei. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Dette er forskjellen på HD-standardene, AMOLED, LCD og all den andre gresken

Operativsystem

HTC One SV leveres med Android 4.0, altså to versjoner bak den nyeste, og den samme versjonen som mange av One-modellene har blitt gitt ut med siden HTC One X så dagens lys helt tilbake i april 2012. Dette er for dårlig. Dette er rett og slett latskap. Og her bør HTC skjerpe seg. Det har nemlig skjedd mye med Android de siste to versjonene.

Det samme kan dessverre ikke sies om HTC sitt Android-skall HTC Sense. Vi har lenge skrytt mye av Sense, og med god grunn. Det har gjort en god jobb med å få Android mer brukervennlig, først og fremst ved å gi brukeren små verktøy som kan spare deg for mye tid. Små ting som å trykke på værklokken for å komme til en løsning for å ta tiden på eggene dine.

Men Sense-utviklingen det siste året stått på stedet hvil. Mens vanlig stock-Android for eksempel har fått snarveier til innstillinger i varslingsmenyen, er Sense sin varslingsmeny fortsatt et sort tomrom, bokstavelig talt. Og selv om Sense sitt noe tredimensjonale design fortsatt er pent å se på, begynner det å virke utdatert, og passer dårlig inn sammen med Androids enklere og todimensjonale design. Et design du uansett ikke slipper unna, for eksempel gjennom appers moduler på hjemskjermen.

Dette er nytt i Android 4.2 – test av Google Nexus 7

Spesifikasjoner: HTC One SV

 • Operativsystem: Android 4.0.4 (Sense 4.1)
 • Skjerm: 4,3'' "Super LCD2" (800 x 480 piksler)
 • Prosessor: Qualcomm S4 (1,2 GHz, dobbel kjerne)
 • RAM: 1 GB
 • Internminne: 8 GB (omlag 4 GB ledig)
 • Minnekortstøtte: micro SD
 • Kamera bak: 5 MP (F2.0, 1080p video)
 • Kamera foran: 1,6 MP (720p video)
 • Batteri: 1.800 mAh
 • Vekt: 122 gram
 • Størrelse: 128 x 66,9 x 9,2 mm
 • Annet: NFC, 4G (800/1800/2600 MHz)
 • Dermed ser vi helst at HTC gjør to ting når de om få strakser lanserer årets nye modeller: Få på plass den nyeste Android-versjonen, og fiks en ny Sense-opplevelse, som henger med i tiden.

  Når dette er sagt, er Sense absolutt et fint sted å være fortsatt. Operativsystemet som leveres med HTC One SV er på de fleste områder topp å bruke, med pene moduler, smarte apper du ikke alltid får med andre steder og et tastatur som faktisk kan godt norsk.

  Det følger med et knippe tredjeparts apper ut av boksen, men heldigvis er mange av dem apper du uansett hadde lastet ned selv, som Twitter, Facebook og Dropbox. Sistnevnte er bakt inn i operativsystemet, slik Dropbox uansett er om du laster det ned på Android-telefonen din, og HTC gir deg to år med 25 GB gratis.

  Her ser du hvordan Sense og Android ser ut på HTC One SV:

  Ytelse

  HTC One SV skal ikke gi deg toppytelse, men de to prosessorkjernene på 1,5 GHz gir deg mer enn nok for de aller fleste oppgaver. For om en mobil egentlig trenger fire kjerner og flere gigahertz enn PC-er hadde for bare få år siden, kan man lure på.

  <strong>SMÅTT:</strong> Kameraet på HTC One SV virker å være noe mindre enn vi er vant til fra HTC. Men det gjør en grei jobb. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
  SMÅTT: Kameraet på HTC One SV virker å være noe mindre enn vi er vant til fra HTC. Men det gjør en grei jobb. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

  Både appene som følger med og appene du laster glir mykt – ofte silkemykt. Sense-grensesnittet kan virke noe seigt av og til, men opplevelsen er som oftest svært god, både inne i og utenfor apper. Også avanserte 3D-spill kjører uten problemer.

  Nettleseren, både Chrome og HTC sin egen, har vi heller ingen problemer med. Alt går for det meste glatt og fint, men her vil man merke forskjell på en mellomklasse-mobil som One SV og toppmodeller som One X+. Og fortsatt er det Windows Phone og iOS som er kongen på haugen når det kommer til 1:1-følelse i nettleser. Både Chrome og HTCs nettleser følger med One SV, men det er HTC sin som er satt som standard. Dermed kan det bli litt knot å få brukt Chrome, men sånn er Android av og til.

  Når det kommer til rene ytelsestester plasserer HTC One SV seg midt i det mellomsjiktet den hører hjemme. Men her kommer det tydelig frem at den faktisk er ganske så kapabel når det kommer til spilling, noe som vil glede mange. Med 50 bilder i sekundet i Epic Citadel slår den for eksempel fjorårets toppmodell Samsung Galaxy SIII med åtte bilder, men man skal selvfølgelig huske på at One SV har langt færre piksler på skjermen å fylle.

  Stabilitet har aldri vært noe problem med One SV. Ikke én eneste gang i løpet av vår testuke har vi opplevd omstarter eller andre problemer.

  Vi har prøvd den billige kraftpakken fra Kina – Xiaomi Mi-2

  Kamera

  HTC markedsfører One SV som en super kameramobil. "Utrolige resultater hver gang" lover HTC på sine nettsider, men virkeligheten står ikke i stil med reklamen, som vanlig.

  <strong>UFFDA:</strong> Dette skal være en kvinnelig ping-pong-spiller. Når vi kjører henne opp i 100 prosent fra HTC One SV-bildet ser hun dog mer ut som noen klatter maling.
  UFFDA: Dette skal være en kvinnelig ping-pong-spiller. Når vi kjører henne opp i 100 prosent fra HTC One SV-bildet ser hun dog mer ut som noen klatter maling. Vis mer

  I dagslys blir bildene klare og fine, men når lyset senker seg, senkes også kvaliteten betraktelig. For selv om kameraet har en blenderåpning på f2.0 trenger mobilen såpass mye lys at resultatene raskt kan bli uskarpe om du ikke vil leke "1, 2, 3 – rødt lys!" med motivene dine. Bildene som blir skarpe, preges av endel støy, som HTC One SV maler utover etter beste evne. Resultatene blir bilder som ser helt fine ut, men som ikke bør forstørres noe særlig.

  Verre blir det når det er skikkelig mørkt, og det er da du virkelig merker at dette langt fra er noen toppmodell. Utendørsbilder blir et hav av grums, og forsøker du å ta bilder av mørke innendørsområder når ikke blitsen langt nok, og linsen klarer ikke å åpne seg nok. Så du får ikke noe særlig annet enn store, beksorte tomrom, som du kan se i bildeserien under.

  Video klarer HTC One SV uten problemer, også i full 1080p HD-oppløsning. Lyden og bildet blir klart, og du kan ta stillbilder mens du filmer.

  Under ser du en videosnutt tatt opp med HTC One SV. Du kan se filmen i full 1080p-oppløsning her.

  Kamera-appen til One SV er den samme som i de andre One-modellene, og den er god. Blant de aller beste, faktisk. Du får filtre å leke deg med, muligheten til å ta en rekke bilder raskt som et maskingevær og fiffige funksjoner som HDR og panorama som faktisk gir deg lyst til å ta bilder med telefonen din. Om ikke selve billedkvaliteten frister, så frister de morsomme funksjonene, og det kan for mange nesten like viktig.

  Dette er den ultimate kameramobilen – test av Nokia 808 Pure View

  Under ser du et knippe testbilder tatt med HTC One SV. Bilder i full oppløsning finner du her, her og her.

  Batteri, lyd, etc

  Ikke regn med å ta mange bildene eller filme mange minuttene før du plukker opp et minnekort på vei hjem fra mobilbutikken. Telefonen har 8 GB ifølge markedsføringen, men dette er som alltid ren løgn, da du kun får omlag 4 GB ledig. Resten har HTC brukt opp på operativsystem og apper. Vi sier det igjen og igjen, men vi kan fortsatt ikke forstå hvordan man i 2013 synes 4 GB minne er en grei deal. For det er det ikke.

  <strong>LATTERLIG:</strong> – 4 GB minne, det må vel holde? tenkte tydeligvis designerne bak HTC One SV. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
  LATTERLIG: – 4 GB minne, det må vel holde? tenkte tydeligvis designerne bak HTC One SV. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

  Batteriet er derimot en hel grei deal, da det får deg gjennom dagen uten problemer. På 1.800 mAh vil det ikke heve noen øyenbryn, men de relativt beskjedne spesifikasjonene krever ikke allverdens med strøm, så dette tallet byr ikke på store problemer for vanlige brukere.

  Samtalekvaliteten, lyden fra hodetelefonene dine og dekningen er akkurat som den skal, og vel så det. Og som en bonus støtter HTC One SV 4G, også kalt LTE, på 800, 1.800 eller 2.600 MHz. Dette vil med andre ord også fungere i Norge, da vi har 4G på 1.800 og 2.600 MHz-båndet. Men foreløpig er det bare Telenor som støtter 4G på mobilen. Netcom lover å levere det samme snart, men da 4G på mobilen foreløpig bare er for de heldige utvalgte, har vi ikke testet dette på HTC One SV, og vi vil ikke vektlegge det i noen særlig grad.

  Er det skikkelig batteri du er ute etter, er dette mobilen for deg – test av Motorola Razr Maxx

  Konklusjon

  Det er vanskelig å konkludere på mobiler i mellomsjiktet. Disse får nemlig priser som ikke er spesielt lave, og ikke spesielt høye. Samtidig faller eldre toppmodeller kraftig i pris, raskt. For eksempel koster vår Android-favoritt Samsung Galaxy SIII nå 3.700 kroner, mot priser på oppmot 5.000 kroner ved lansering i fjor vår. Den tidligere toppmodellen HTC One X har falt til 4.200 kroner. I så måte er HTC One SV, til 3.500 kroner, ikke spesielt billig.

  <strong>HTC ONE SV:</strong> En god telefon, men ikke en spesielt god deal ennå. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
  HTC ONE SV: En god telefon, men ikke en spesielt god deal ennå. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

  Og billig bør den være. Skjermen har lav oppløsning, minnet er knøttlite, kameraet middelmådig og prosessoren utdatert, selv om den får jobben gjort. I så måte er One SV en mobil som ikke er spesielt fremtidssikker, til tross for at den har 4G. Men igjen: 4G er det mange som ikke får glede av uansett, og det er vanskelig å si når de kan få det.

  I lys av prislappen gir vi derfor ikke HTC One SV mer enn det kjedelige terningkastet fire. Har du Telenor-abonnement, og vil ta del i 4G-moroa, er dette absolutt et godt alternativ. Og faller prisen, blir det et godt kjøp for andre, også. Men inntil videre klarer vi ikke å kalle HTC One SV for et spesielt god deal.

  Men en god telefon, det kaller vi den gjerne.

  Her finner du alle DinSides mobiltester!

  Testresultat

  HTC One SV

  Pent design, god ytelse, Sense byr på fordeler som en god kamera-app, 4G for de heldige.

  Lavoppløst skjerm, lite minne, varierende kamera, Sense begynner å bli litt kjedelig, utdatert Android, burde vært enda rimeligere.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer