<b>MINDRE, MEN LIKE LEKKER:</b> Nå er miniutgaven av HTC One (M8) her. Den ligner på storebror, men bare utvendig. Foto: HTC
MINDRE, MEN LIKE LEKKER: Nå er miniutgaven av HTC One (M8) her. Den ligner på storebror, men bare utvendig. Foto: HTCVis mer

HTC One mini 2 lansert

HTC krymper flaggskipet i en «mindre» 4,5-tommer utgave.

De siste par årene har de store Android-produsentene har gjort det til vane å lansere miniutgaver av sine mest populære flaggskip, med mindre skjerm og som regel også svakere spesifikasjoner, men til en lavere pris.

Denne gangen er det HTC som kommer på banen med en mindre utgave av den ganske ferske toppmodellen HTC One (M8).

Navnet på nykommeren er HTC One mini 2. Med andre ord blir den en slags oppfølger til HTC One mini.

Nesten samme design

One mini 2 ser ut til å være snytt ut av nesa på One (M8), med de mer avrundede kantene og samme fargevalgene i koksgrå, sølvgrå og gull. Designen er imidlertid ikke like eksklusiv, og har blant annet en plastramme rundt skjermen.

Den har heller ikke det doble kameraet på baksiden som storebroren er utstyrt med. Men den har de samme gode BoomSound-fronthøyttalerne.

STOR OG LITEN: One (M8) og One mini 2 ved siden av hverandre. Vi tar forbehold om at den størrelsesforskjellen ikke er helt nøyaktig. Foto: KIRSTI ØSTVANG
STOR OG LITEN: One (M8) og One mini 2 ved siden av hverandre. Vi tar forbehold om at den størrelsesforskjellen ikke er helt nøyaktig. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Les også: OnePlus One, en spennende billig og nykommer

Ikke like kraftig

Når det gjelder spesifikasjoner er det meste nedskalert i forhold til One (M8). Skjermen er 4,5 tommer stor, i stedet for 5 tommer. Skjermoppløsningen er 720p, ned fra 1080p.

I FLERE FARGER: HTC One mini 2 kommer også i en gullfarget variant. Foto: HTC
I FLERE FARGER: HTC One mini 2 kommer også i en gullfarget variant. Foto: HTC Vis mer


På innsiden sitter en firekjerners Snapdragon 400-prosessor på 1,2 GHz og 1 GB RAM, hvilket er en vesentlig nedgradering fra One (M8) med sin Snapdragon 801-prosessor og 2 GB RAM.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ytelsesmessig vil likevel One mini 2 være en forbedring fra den første One mini.

One mini 2 har også 16 GB intern lagringplass, som kan utvides med minnekort på opptil 128GB. Batteriet er på 2.100mAh. Den kommer også med støtte for NFC.

13-megapiksel kamera

Som nevnt kommer One mini 2 også uten det doble 4-megapiksel-kameraet til One M8, men er i stedet utstyrt med et 13-megapiksel-kamera.

Selv om det har flere megapiksler, betyr det ikke at det tar bedre bilder, da storebroren bruker en spesiell teknologi med større piksler som kan fange opp mer lys enn tradisjonelle mobilkameraer.

Frontkameraer er for øvrig på 5 megapiksler, og HTC garanterer selfies med høy kvalitet.

Men prisen er ikke mini

Som M8 kjører den Android 4.4 med HTC Sense 6-grensesnitt med funksjoner som BlinkFeed og Zoe.

HTC One mini 2 kommer i salg i løpet av sommeren. Veiledende utsalgspris er 3.999 kroner, får Dinside opplyst. Det er omlag 1.700 kroner billigere enn storeprisen, men faktisk noen hundrelapper dyrere enn hva Sony Z1 Compact koster akkurat nå.

Med Z1 Compact får du dessuten en raskere Snapdragon 800-prosessor, 2GB RAM og et 20,7 megapiksel kamera. I tillegg er den også vanntett.

Les også: Huawei med ny toppmodell til bare 3.500 kroner